Ранното съзряване крие рискове за здравето

Един от най-серизните проблеми е сексуалният тормоз
25 юни 2018 22:07,
4
Ранното съзряване крие рискове за здравето
Източник: Reuters

Момичетата достигат пубертета на все по-млада възраст. Въпросът е оказва ли това трайно въздействие върху тяхното здраве.

Установено е, че обикновено физическото развитие изпреварва малко психическото. Но тук ще разгледаме основно второто.

Един от най-серизните проблеми, който може да се появи при подрастващите заради ранното им полово съзряване е сексуалният тормоз.

Движения като #Mee too подчертават до каква вреда може да доведе липсата на достатъчна дискусия по такива теми.

Докато средната възраст за влизане в пубертета за момичетата в САЩ е била почти 12 години през 70-те, тази възраст намалява до 9 години от 2011 г. насам. Едно проучване установява, че 31% от испанските момичета са влезли в пубертета на деветия си рожден ден. Изследователите все още анализират причините.

Прочети повече за опасностите, които крие ранното съзряване в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Поздрав.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е съзряване, а оскотяване. Бавноразвиващите се започват полов живот много рано, като народите от племената. И съответно остаряват по-бързо. Психическото съзряване е свързано с уменията за самостоятелен живот. При разглезените европейци, според европейски изследвания, фазата зрялост се измества даже към 30 -та година.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Установено е, че обикновено физическото развитие изпреварва малко психическото."Кой ги мъдри тея. Как и какво сравнява ? Тотална липса на знания и логика.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички феминистки са ранно съзрели и поради това стават к * л * и * т * орни маст**руба**ти, с което губят всякакъв шанс да имат влагалищен оргазъм. С това се самоосакатяват не само социално, но и ментално. И основната цел на живота им е да осакатят и останалите и да ги лишат от удоволствията на жвота, от които са лишени те самите. За това са толкова злобни. А се учат да лъжат от момента, в който осъзнаят, че трябва да имат секс с мъж и за да му се хареста трябва да имат влагалищен оргазъм...