Честото пиене води до безсъние

Спиртните напитки намаляват ефективността на един от гените, които контролират съня
26 юни 2018 17:52,
4
Честото пиене води до безсъние
Източник: Reuters

Спиртните напитки намаляват ефективността на един от гените, които контролират съня. До този извод стигат учени от университета в Мисури-Колумбия след проведени лабораторни изследвания за действието на високите нива на алкохол върху съня.

Дори само една нощ на запой може да затрудни съня до края на живота ни, подчертават изследователите. Те са изчислили, че четири питиета наведнъж са достатъчни да повредят въпросния ген. Този резултат е неочаква дори за самия научен екип.

Един от всеки шест възрастни в САЩ употребява алкохол поне четири пъти месечно според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Новото изследване не само показва как употребата на спиртни напитки може да доведе до нарушение на съня, но и разстройствата на съня могат да доведат до алкохолизъм.

Прочети повече за връзката между употребата на алкохол и безсънието в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз пия много. Вода.Много пия. Постоянно.Спя като бебе, за ужас на съседите, които се чудят как да ми бръкнат в ежедневието.Бира - 3-4 малки за едно лято.вино - два - три пъти годишно - няколко чаши.Не свалям стреса с пиене.Всеки понася стреса и алкохола по различен начин.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пххх от 15 годишен, не съм бил трезвен за повече от 10 поредни часа и ми е супер. Лягам си, ставам си, работя си, изкарвам си парички и през останалото време само яху-ихи. Те кви глупсоти приказват ?
2
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Без пиене яко стрес, с пиене здрав сън. Е тия геЙни дето са го изследвали да си сменят работата. Тактива открития може само някой който си няма какво да прави да ***. - По между другото това звучи доста логично. Намерете си работа ....! Стига писахте глупости.
1
0
 
17
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Лъжа! Като си пийна, по-добре спя. Ако пропусна вечер ме чака безсъние!