Риба и яйца – за по-здрави нокти

Хапвайте повече протеини
Обновена: 26 юни 2018 16:39 | 26 юни 2018 16:37, Иванка Гъркова
1
Риба и яйца – за по-здрави нокти
Pixabay

За да поддържате здравословен начин на живот, е наложително да ядете храни, които са богати на жизненоважни хранителни вещества. През лятото грижата за кожата и косата е водеща и ноктите остават на заден план, а не трябва да е така. 

За да имате хубави и дълги нокти, е необходимо да се храните с разнообразни храни и да приемате някои добавки. Така ще предотвратите чупене, разслояване, съхнене и изтъняване на нокътната плочка. 
 
Калций, витамините А, В комплекс, С, Д, омега-3 мастни киселини, рибено масло, са от съществено значение за здравето на ноктите. Ето списък от 5 храни, чрез които може да си набавите голяма част от тях и да имате перфектните маникюр и педикюр на плажа:
 
Риба
 
Здравите нокти се дължат на протеините, които приемаме под формата на храна. Диетичен режим, богат на протеини, може да бъде полезен за цялото тяло. Богата на омега-3 мастни киселини, рибата е отличен източник на протеини и сяра. Ако имате тънки и крехки нокти, то наблегнете на нея. Киселините ще ги подхранят в дълбочина и ще ги направят по-гъвкави. 
 
Яйца
 
Едно голямо яйце може да ви осигури необходимата за деня доза витамин D. То не само е голям източник на протеин, но съдържа и витамин В12, желязо и биотин, които могат да подобрят здравината на ноктите. Може да консумирате до 3-4 яйца на седмица. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
ХАМАЛИ 72 ЕООД СОФИЯ преди 5 години
Рибата е полезна.яжте поне 2 пъти в седмицата.