Мед и кокосово масло помагат при слънчевото изгаряне

Вижте няколко естествени лека
27 юни 2018 09:37, Михаела Лазарова
7
Мед и кокосово масло помагат при слънчевото изгаряне
Снимка: pixabay

През лятото вероятността кожата ни да изгори под жаркото слънце е много по-голяма. Дори да не се печем на плажа, носим оскъдно облекло, а така голяма част от тялото ни е изложена на вредното влияние на UV-лъчите.

Превенцията е най-добрият приятел на кожата. Винаги нанасяйте слънцезащитен крем по цялата открита повърхност на кожата преди да излезете, дори в града.

Ако все пак изгорите по някаква причина, вижте с кои вълшебни натурални средства можете да помогнете на кожата си да се възстанови.

Никога не слагайте лед върху изгореното!

Много е важно да се отбележи, че драстичното охлаждане на увредената кожа може да я направи още по-уязвима и проблемна. Ледът предизвиква рязко отдръпване на кръвта от засегнатите участъци поради внезапното драстично охлаждане. Това предизвиква допълнителни увреждания на вече изгорената кожа и възпрепятстване на естествените механизми за оздравяване.

Ментова паста

Охладете изгарянето под течаща студена вода, но не ледена. Подсушете и нанесете тънък слой бяла ментова паста без примеси върху засегнатото място. Оставете да действа така, докато ефектът от ментата отмине.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.