Безопасни ли са за здравето високопротеиновите диети?

Едни от най-прилаганите режими се основават на консумацията на месо
28 юни 2018 22:35, Eкип на Puls.bg
3
Безопасни ли са за здравето високопротеиновите диети?
Източник: Reuters

Много диети, целящи редуциране на теглото включват предимно протеини. Едни от най-прилаганите хранителни режими се основават на консумиране на пилешки гърди или стек. Тези продукти са бедни на мазнини и въглехидрати, но са богат източник на протеини. Те подпомагат бързото сваляне на килограми, без да усещаме глад. 

При повечето здрави хора такъв тип диета не би била вредна, ако се прилага разумно. Ако диетата, която следваме се базира на намалено количество на въглехидратите и повишено количество протеини, това може да е причина за здравословни проблеми.
 
Проучване, направено във Финландия, включва 2500 души, мъже и жени на средна възраст, показва, че високопротеиновата диета може да влоши работата на сърцето като намали помпената му функция и повишава риска от сърдечен удар. В проучването, направено миналата година се съобщават за 334 случая на сърдечен удар. 70% от пациентите са консумирали протеин от животински произход, 27,7% от растителен. Общо взето се смята, че месото и по-специално преработеното червено месо в наденички, бекон и т.н. повишават риска за сърдечни проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
Хапвайте от всичко умерено и спортувайте повече.Всякакви ограничения вредят.Тялото си иска от всичко по малко.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна се доказа, че диета с много белтъци е изключително вредна. Води до редица заболявания, вкл. тумурни. Има си стандарт за разпределение ня хранителните вещества- най-много са въглехидратите. Каквито и моди да идват, най-добре е човек да се води не по тях, а по научните проучвания.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мозъкът не е мускул и има нужда от въглехидрати.