Кои грешки допускаме в стремежа си да отслабнем?

Вижте 5 мита за здравословното хранене
29 юни 2018 18:53, Иванка Гъркова
2
Кои грешки допускаме в стремежа си да отслабнем?
Pixabay

Избягвате ли някои храни или похапвате всичко онова, което ви е сладко и любимо? Спазвате ли диета или просто ядете каквото ви попадне, без да мислите за излишните килограми? Здравословното хранене не винаги означава строги ограничения и часове, прекарани във фитнеса.  

В опитите си да влезете във форма по-бързо и да спазвате определен хранителен режим, вие допускате няколко основни грешки, които ви пречат да постигнете целта си. Има няколко мита за здравословното хранене, които не са съвсем верни. И сега ще ги развенчаем. 
 
Мит номер 1: Забравете за въглехидратите и просто ядете протеини 
 
Според Министерство на земеделието на САЩ, около 45 до 65% от ежедневния калориен прием на възрастните идва от въглехидрати. Здравни специалисти обясняват, че не бива изцяло да изключвате въглехидратите от менюто си. Ако приемате правилните, няма да имате проблем с килограмите. Препоръчва се консумацията на кафяв ориз, боб, киноа и сладки картофи, чийто въглехидрати са полезни за тялото. 
 
Мит номер 2: Една и съща храна отново и отново
Яденето на една и съща храна в продължение на няколко дни, както е при диетата на Дюкан, звучи добре и много хора смятат, че ще постигнат по-добри резултати, но по-късно установяват, че е по-добре да се хранят по-разнообразно. Много психолози са на мнение, че яденето на едно и също затормозява мозъка и води ди покачване на килограми. Според тях еднообразието и скуката могат да накарат хората да пренебрегнат диетата си.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отслабвам умствено всеки ден от години