Може ли да бъде събуден мозъкът по време на кома?

Префронталната кора има отношения към превключването на други области на мозъка
2 юли 2018 23:00, Eкип на Puls.bg
12
Може ли да бъде събуден мозъкът по време на кома?
Източник: Reuters

В 21-ви век дебатът за това как мозъкът формира нашите всекидневни преживявания, продължава да „увлича“ учените. В търсенето на това, кое оказва контрол върху нашето съзнание, изследователите се съсредоточават върху структурите в основата на мозъка. Тези структури включват мозъчния ствол, регулиращ жизнените функции като дишане, кръвно налягане и сърдечен ритъм; хипоталамус, имащ участие в съня и таламус. 

Последните проучвания при нечовекоподобни примати предоставят доказателства, че префронталната кора има отношения към превключването на други области на мозъка, което спомага за възприемане на информацията, която възприемаме със зрението.
 
Професорът от катедрата по анестезиология - Джордж Машур решава да обърне внимание върху префронталната част на мозъчната кора, поради способността да контролира нивото на съзнанието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕНОРМАЛНИК ! ОТКАЧАЛНИК ! ТИ СИ ЛЪД БЕ !... ок, казах, каквото и имам да казвам. Коя е твойта секта, пардон, вяра или учение, че да знам, да ви отбягвам. То имаше едно синьо повече на тубате, дето обединяваше, какво корема ми и ако въртящо се олело от мъжка или женска енергия, ама така и не разбрах, ако имам батерия за мъжка енергия, че мога ли да я зареждам и да я ползвам на телефона ...
9
3
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
На баба ти фърчилото чевек има главен мозък и малък мозък всичко е едно морфегенно поле илюзия, сън, измислица както искаш така го наричай древните хора са можели да контролират колективното морфогенно поле и са имали влиние дори над гравитацията така са строени пирамидите и някои други неша при *** като тебе тези канали са запушени оди пйи една ракия и си пусни една чалга.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мозъка ти, ако е приемник, зщаото ще е и процесор ? А предавател става ли от него ? И кой ги анрепе Тея съществува бе ? В кой университет го учи тва ? И мозъка, нали беше приемник, па стана на процесор ? Да не се се SoC некав ? И моля те, не ми казвай, че матрицата си гледал, но си слушал и не ви хинду одиoтщини, на ЛСД и си се надъхал. Сега, и аз обичам, пат пат да се наям с хартиени късчета, потопени в откачаща.главата нашгодат, ама не си споделям сбърканите тропове.
7
2
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Първичния обект създава по-малък фрагмент от себе си, този фрагмент се нарича копие от първи ред. Когато Съществото-Създател (Бог) прави малък холографски фрагмент на самото себе си, това се нарича същество от първи ред. Когато същество от първи ред произведе второстепенно копие на себе си, то се нарича същество от втори ред и така нататък един ден когато умреш ти ще се срешнеш със създателя тоест със себе си.
6
2
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Да кажем, че тази реалност е матризата мозъкън е централният процесор на тази матрица и по време на сън, когато спиш кой контролира мислите които получанаш отнякъде те просто долитат но ти не ги контролиратщтова са честоти от второ ниво Спящият фрагмент е физическа реалност, осигуряваща огледало, чрез което човек може да постигне самореализация. Така, матрицата е просто инструмент за координиране на иначе индивидуалните реалности на съзнателните същества в една обща обективна действителност.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 - Еми брат "учените" имат доказателства, а ти имаш някаква фантасмагории като, дето преди да измислят радооприемниците, даже и на акъла няюаше д Ати дойде, че мозъка е "приемник". Ок, да речем, че е ! Откъде предават и какво ? Как да АГО измерим и видим ? Как да преценим, че го има или няма. Или ще си развяваме теориийките, докато не Ко накарат, да го подкрепим с факти.Ай брай от тука ве!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А по време на концерт на Криско, даши може да бъде събуден ?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мозъкът е само антена този живот е осъзнато кънуване, ние не притежаваме нашите мисли, но чрез мозъка-антена ния доляваме мисълта и тя придобива форма човека е кристализирала мисъл-форма. Ако човешкото тяло е направено от атоми, както твърдят учените как може атома да умре да се намира в състояние на кома или да е жив също да сънува когато тялото спи.
2
2
 
8
 
! Отговори
Може преди 5 години
Но не ипри гербераста, защото там и в будно състояние липсва.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бъдните чалгари, може ли да им събудим мозъка ?