5 промени в храненето, преди да забременеете

Откажете се от пакетираните храни и бързата закуска
1
5 промени в храненето, преди да забременеете
Снимка: pixabay

Подготвяте ли се за бебе? Има някои неща, които трябва да знаете за храненето и женския организъм преди зачеването и по време на бременността.

Храната е основното ни гориво. Тя ни дава не само енергия, но и важни хранителни вещества, с помощта на които бебето се развива правилно в майчиното тяло.

За да се радвате на една здравословна бременност, е необходимо предварително да подготвите тялото си с подходящата диета.

Какво трябва да промените?

1. Наблягайте на фолиевата киселина.

Разбира се, винаги можете да приемате фолиева киселина под формата на хранителна добавка, но защо това да не се случи чрез храната? Изследванията показват, че колкото по-богата на фолати е храната ви, толкова по-малък е шансът за вродени дефекти у плода.

Добри източници на фолиева киселина в природата са зърнените продукти, зелените листни зеленчуци, варивата, аспержите, авокадото, яйцата, фъстъците, спанакът.

2. Откажете се от пакетираните храни и бързата закуска.

В това число спадат не само приготвените в закусвалните навън сандвичи, но и поничките, вафлите, пиците, всичко, що е от автомат, пържените картофи, тортите, бонбоните. Всички онези любими лакомства, които досега сте си позволявали, трябва да останат в историята.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Увцъ преди 5 години
абе всички ли ша забременявате?