Храни, облекчаващи неразположенията през бременността

Хапвайте спанак при главоболие
2
Храни, облекчаващи неразположенията през бременността
Снимка: pixabay

В тялото на бременната жена настъпват редица промени. Някои от тях предизвикват неприятни и болезнени състояния поради липса на определени важни хранителни вещества.

За щастие всяка бременна жена може да си ги набави чрез храната. Определени хранителни продукти могат да помогнат за облекчаването на различни дискомфортни състояния по време на бременност.

Кои са те, вижте в следващите редове.

Гъбички

Гъбичните инфекции са много неприятни. Те са упорити и могат да предизвикат вагинален секрет, сърбеж, зачервяване. Консумацията на кисело мляко контролира по натурален начин размножаването на гъбичките във вагината. Наблегнете на ферментиралите хранителни продукти. Всички те съдържа естествени пробиотици.

Главоболие

Пристъпите на главоболие са чест феномен при бременните. Наблюдават се заради повишени нива на стрес, промени в хормоните, напрежение в мускулите, дехидратация, повишен кръвен поток. Магнезият може да помогне за облекчаването на всички тези състояния. В най-големи количества той се среща в спанака. Хапвайте повече от него, докато сте бременна, за да редуцирате пристъпите на мигрена и главоболие.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари