7 знака, че не приемате достатъчно витамин С

Косата ви е суха и накъсана
5
7 знака, че не приемате достатъчно витамин С
Снимка: pixabay

Знаем, че витамин С е от огромно значение за функциите на имунната система. Когато страдаме от настинка или вирусна инфекция, първото нещо, към поето посягаме, е витамин С.

Този мощен антиоксидант обаче има още много други функции, за които не си даваме сметка. Когато в организма е налице дефицит на витамин С се появяват някои симптоми, на които обаче невинаги отдаваме необходимото значение.

За какво отговаря витамин С?

Витамин С е необходим за растежа на клетките и тъканите, както и за ремонта и регенерирането на градивните им елементи в цялото тяло. Той помага за производството на колаген, който се използва за образуване на нова кожа, кръвоносни съдове, хрущяли, сухожилия, връзки.

Витамин С е мощен антиоксидант, който спомага за намаляване на щетите, причинени от свободните радикали. По този начин се забавя стареенето на организма и страданието му от някои дегенеративни заболявания.

Кои са симптомите на дефицит на витамин С?

Кървене и подуване на венците

При липсата на колаген венците започват да страдат и да стават болезнени и чувствителни. Те кървят повече, зачервяват се, лесно се разраняват.

Кръвотечение от носа

Кървенето възниква, когато малките кръвоносни съдове в носа се разрушат. Наблюдава се така наречената слабост на капилярите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ви нападне мечка, намажете се с *** и от кръста нагоре. Било помагало.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечката си мисли, че пчеларят е добавка към меда и се чуди с кое да започне.