Защо е важно децата да консумират яйца?

Полезни са за здравето на очите
12 юли 2018 11:25, Михаела Лазарова
3
Защо е важно децата да консумират яйца?
Снимка: pixabay

Знаете ли, че яйцата съдържат 13 есенциални витамина и много протеини? Ето защо те са една от най-полезните храни за децата още от ранна възраст. Кога бебето може да започне да консумира яйца? Препоръчва се около 6-месечна възраст да захраните бебето само с жълтък.

Ако ви предстои тази промяна в хранителния план, много е важно той да е твърдо сварен и да не се комбинира с други нови за бебето ви храни.

Коя част от яйцето провокира алергични реакции?

В много редки случаи жълтъците могат да предизвикат хранителна алергия, обикновено това се случва с белтъците, тъй като съдържат 4 протеина, които могат да се окажат алергени. Ето защо е важно да се избягват, докато педиатърът не ви посъветва, че може да ги включите към храненето.

Какви са ползите от консумацията на яйца?

За добро храносмилане и силен имунитет

Яйцата, особено жълтъците, са лесни за сдъвкване и смилане. Съдържат цинк, желязо и селен, които повишават имунитета. Този хранителен продукт е богат и на фолиева киселина, която е важна за синтеза на нови клетки. Белтъкът осигурява протеини и също спомага за ефективното функциониране на клетките и органите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Владо Кузов преди 5 години
последния път децата като консумираха яйца, за малко да ме окаушат за 7 години...
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз КОНСУМИРАМ: пържолки, винце, ракийка, биричка, салатки разни, яйчица тоже, понякога и жената даже. С една дума много КОНСУМИРАМ. Днес е модерно да кажеш аз ще реализирам ***, вместо ще направя ***.
1
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
Е как защо е важно за да имат крехка пръдня естествено.