Кое освен стреса пречи на забременяването?

Нездравословното хранене е едно от тях
13 юли 2018 10:37, Михаела Лазарова
14
Кое освен стреса пречи на забременяването?
Снимка: pixabay

Има редица фактори, които могат да повлияят негативно на шансовете ви да забременеете. Стресът и наднорменото тегло са само едни от тях. Кои други могат да объркат плановете ви скоро да станете родители?

Консумирате трансмазнини

Трансмазнините се съдържат в голяма част от пакетираните лакомства, пържените храни, пици, закуски, колбаси. Колко често тези продукти присъстват в менюто ви? Ако се опитвате да забременеете е важно да ги ограничите до минимум, тъй като консумацията им вместо здравословни въглехидрати може да увеличи до 70% риска от овулационно разстройство. Добавете към менюто си банани, пълнозърнест хрупкав ръжен хляб, сурови ядки, други свежи плодове, зеленчуци, бобови растения.

Прекалявате с физическото натоварване

Редовната физическа активност е важна за поддържането на добро здраве и може да подобри плодовитостта, но е важно да обърнете внимание на интензитета ѝ. Ако се претоварвате, това може да повлияе на баланса ви на енергия, но също така да се отрази негативно и върху репродуктивния ви цикъл.

Изследванията показват, че дългите и интензивни ежедневни упражнения могат да повлияят на способността за забременяване. Балансът е ключът към поддържането на вашето здраве.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ако някоя има проблем със забременяването, да ми се обади ,само за жени под 60 кг ,моля ,не съм арабин все пак ;) !!!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-честите причини за незабременяване при жената са болести или запушване на маточните тръби, ендометриоза, проблеми с овулацията, поликистозна болест на яйчниците, ранна менопауза, доброкачествени тумори, на матката миоми, ешерия коли и други.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената има някакво възпаление. И не го лекува.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основна причина -мек или липсата на такъв
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чернобил и Фукушима