Плащането на здравните осигуровки е задължително, за да продадем имот

Ако отиваме да живеем в чужбина, трябва задължително да прекратим здравното си осигуряване в България
13 юли 2018 21:07, Eкип на Puls.bg
31
Плащането на здравните осигуровки е задължително, за да продадем имот
Източник: Reuters

Ако ви предстои продажба на имот или на личен автомобил, трябва да знаете, че не можете да осъществите сделка, ако не си плащате здравните осигуровки.

 
Спорните поправки приети преди години в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс оставят стотици граждани в положение да плащат осигуровки за пет години назад, за да продадат имота или колата си. В противен случай нотариусите не поставят подписа си под документ за покупко-продажба. Обикновено разбират за задълженията си от самите нотариуси, които отказват да парафират сделката. Така, ако имате имот който смятате да продадете за 60 хил. евро, трябва да предвидите сума около 1250 лв., да я платите незабавно и едва тогава да пристъпите към реализиране на сделката. Декларациите, които се предоставят пред нотариуса са по чл. 264, ал.1 и ал.4 от ДОПК и чрез тях собственикът удостоверява, че няма както неплатени задължения за данъци и задължителни осигурителни вноски, така и задължения, подлежащи на принудително събиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
21
 
2
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Че това открай време си е задължително и тук, продал съм два имота и съм купил три - нотариусът винаги е искал и здравни, и социални осигуровки и от двете страни. Каква е жълтината тук - псевдо-сензация стил Карбовски? Или само нотариусите, които са оформяли моите сделки, излязоха некомпетентни?Толкова сте зле с юридическата си компетентност и със стръвта си към сензации, че би било добре или да се консултирате с юристи, или просто да се скриете и хич да ви няма.
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дяволите с белите престилки са гладни и жадни за пари.Освен това са и много.И освен тях има и дяволи с бели якички. И те са много.Лошото е , че тия които трябва да плащат здравно са малко.
3
1
 
41
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 5 години
Сърдите се, но почти всеки маслинен се е качил на автомобил. Не стига, че повечето от тях нямат основно образование и по закон не би трябвало да могат да вземат шофьорски книжки, ами не са и здравно осигурени. Нито те, нито цялата им безбройна рода! Но пълнят здравните заведения, налитат на бой, ако решат, че някой от медиците не им е угодил, а ние им плащаме масрафа! Откъде накъде!
2
27
 
12
 
! Отговори
NSA преди 5 години
правилно, могат да си купуват имоти и коли, но не искат да си плащат осигуровки....
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чао бг, няма да се видим повече