Плащането на здравните осигуровки е задължително, за да продадем имот

Ако отиваме да живеем в чужбина, трябва задължително да прекратим здравното си осигуряване в България
13 юли 2018 21:07, Eкип на Puls.bg
31
Плащането на здравните осигуровки е задължително, за да продадем имот
Източник: Reuters

Ако ви предстои продажба на имот или на личен автомобил, трябва да знаете, че не можете да осъществите сделка, ако не си плащате здравните осигуровки.

 
Спорните поправки приети преди години в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс оставят стотици граждани в положение да плащат осигуровки за пет години назад, за да продадат имота или колата си. В противен случай нотариусите не поставят подписа си под документ за покупко-продажба. Обикновено разбират за задълженията си от самите нотариуси, които отказват да парафират сделката. Така, ако имате имот който смятате да продадете за 60 хил. евро, трябва да предвидите сума около 1250 лв., да я платите незабавно и едва тогава да пристъпите към реализиране на сделката. Декларациите, които се предоставят пред нотариуса са по чл. 264, ал.1 и ал.4 от ДОПК и чрез тях собственикът удостоверява, че няма както неплатени задължения за данъци и задължителни осигурителни вноски, така и задължения, подлежащи на принудително събиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
ммммммм преди 4 години
Т.н. здравни осигуровки дефакто са държавен рекет. Поне да ги кръстят данък и да не ги изискват от безработни. ОК, плащаш почти 300 лв на година, като единствената "полза", която повечето хора имат от това е по 30 лв отстъпка от цената на 3 пломби. Когато се наложи за нещо по-сериозно - ходи си вади направление и нататък по мъките - ако успееш... и накрая отиваш на частно. Но не е ОК, че ако не платиш рекета, хем нищо не получаваш, хем продължаваш да го дължиш с лихви за години назад!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този закон е чист рекет изнудване,кражба.Само вноски по лична партида трябва да са задължителни.
23
1
 
2
 
! Отговори
Ана Тема преди 5 години
До къде ни той докара само- ДрагалЪвския крадлив ***!?Хем държавата изкорми,хем народеца окрал!
22
0
 
5
 
! Отговори
Кума Лиса преди 5 години
С такива приоми що се стигне да играта ,,Убий доктора,,
21
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
А какво става, когато си свалиш номерата и бракуваш МПС-то? Кой проверява тогава дали си платил здравни осигуровки?! А ако "продадеш" колата за скрап на фирма и после друг я купи от фирмата за части и вземе, че отново иска да я регистрира?
20
0
 
5
 
! Отговори
аман от мафиоти преди 5 години
Проверки доказаха че мед мафията и тн МИнистерство на здравеопазването не им пука ..на крадените милиарди годишно от народа
19
0
 
3
 
! Отговори
МЕд мафията убива преди 5 години
АМАН от нагло престъпната медицинска мафия..Отровиха милиони БЪлгари с хлор токсична канцерогенна вода за да ги лекуват за яки пари. .НА първо място в света сме по убити с рак,инфаркт,инсулти и диабет..
18
1
 
9
 
! Отговори
sonoio преди 5 години
Проста държава с прости закони, но не само населението е 80% *** , почти 100% такива ни управляват
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще се отвори много работа за адвокатите отсега потриват ръчички доволно и се радват на простотията и неграмотноста на бг политици и чиновници всяко едно дело за такъв случаи ще бъде спечелено от съответният гражданин за сметка на държавата защото никъде в закона не е казано че е задължително а регламентирано правило както каза един господин по долу и никои няма право принудително да ти иска тези пари
16
1
 
19
 
! Отговори
Емигрант преди 5 години
Малко са Ви парите ,които изпращаме към България ,та искате още да ,,цоц***те !!! Ненаядохте се ,бе ,ненаядохте...
15
3
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Когато държавата се управлява от хора с милиционерско мислене като ГЕРБ и Валери Симеонов, тогава се стига до такива правни абсурди и безумия.Скоро ще решат, че българинът няма право да бъде погребан, ако не си е платил пенсионните осигуровки например ...Така е, когато държавата, която управляваш е без действаща икономика и за пълненето на бюджета разчиташ само на санкции и репресии срещу гражданите и.
14
2
 
26
 
! Отговори
некой преди 5 години
беше свил 1.6 милиарда лева от Здравната каса , ко стана с тия пари ,бе
13
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво лошо има да си плащат осигуровките?
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземаш сирийски паспорт, лекуваш се безплатно като бежанец, после си продаваш имота със сирийски паспорт и бягаш в ЕС и не се връщаш в бг.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тялото на anny, е гламаво ченге, което сега е дежурно, драпа си макарите, или си пощи катерицата, чака пенсията на младини и си пише в нета, с парите на данъкоплатците.
10
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам имот за продаване в България. Нямам здравна осигуровка в България. А щом така стоят нещата няма и да си губя времето да инвестирам в България. Аде чао
9
1
 
50
 
! Отговори
Uncle Gosho преди 5 години
А ако си закупите билет за кино и имате неплатена глоба за паркиране, ще се отнема свидетелството за управление на МПС. Ако се качите на автобус, но не сте си платили такса смет за 1/18- та идеална част от къщата на пра- свяко ви в Мизия , незабавно ви свалят от автобуса. Ако не си предплатите данъците на жилището за 5 години напред, жилището се конфискува.
8
10
 
5
 
! Отговори
annybody преди 5 години
До некойЗдравната осигуровка е въведена в България още през 1918 год., след това - през 1998 г. започва да действа НЗОК с началник Софиянски, а Гробаджиите се създават едва през 2005 - теб какви дивотии те тресат?Фалшивите новини си ги измислят такива като тебе, аман от неграмотни *** - защо изобщо ти плащат?
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е за да се събират пари. Хиляди са в чужбина, докато си вземе формуляр, че се осигурява накъде....ехе и айде плащай.
6
2
 
47
 
! Отговори
некой преди 5 години
Пълна тъпотия по 'герберски'!Много хора с добри доходи не ги плащат тези 'осигуровки' защото никога не ги ползват! Те не знаят в коя 'поликлиника' са регистрирани, нямат 'здравни книжки' и 'домашен лекар' Така или иначе не ползват това "безплатно" - 'нещо' (не намирам друга дума да го опиша). Защо някой трябва да плаща за нещо което не ползва? Къде е комисията за защита на потребителите? Къде е някой печен адвокат да го вкара в Европейския съд?