Жегата ни кара да взимаме грешни решения

Горещото време може да забави мисленето ни с 13%
24 юли 2018 21:52, Eкип на Puls.bg
5
Жегата ни кара да взимаме грешни решения
Източник: Reuters

Заради топлината се намалява не само когнитивната способност, но се появява безсъние и дехидратация.

Според проучване в Харвардското училище по обществено здраве Harvard TH Chan School of Public Healthsuggests, горещото време може да забави мисленето ни с 13%.
 
Проучването, публикувано в списание PLOS Medicine, изследва резултатите, дадени от студенти, които живеят без климатик, спрямо тези, които в жегите имат възможност да ползват такъв. Това изследване е от 2016 г. в Бостън по време на големите жеги. Студентите без климатици били с по-продължителна реакция и с по-точни отговори на когнитивните тестове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
кучи марка преди 5 години
Кво и е на жегата, екстра си е, като удара няколко бирички след работа и всичко е точно. А зимата по добре ли е, с 500 лева заплата ми мръзнат топките цяла вечер, щот шефа искал да си вземе нов джип и реже яко от заплатите, и немога да си платя отоплението...
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си т, ъп какви решения е възможно да вземеш!?Когато си неудачен, какви действия е възможно да предприемеш!? Кой си е т, ъп си е ***. Не го бива във взимането на каквито и да било решения. Винаги прави грешки, никога не е прав. След време съжеляваш, но какво от това. От тъ, потата си страда и се носи по трънливия път и завлича и околните не пречи само на себе си, но и на околните.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтатията е безсмислена боза.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По продължителните но по-точните решения са грешни ,според статията.