Забавен метаболизъм, диабет... 6 причини да не пропускате закуската

Закусихте ли днес
31 юли 2018 14:07, Михаела Лазарова
0
Забавен метаболизъм, диабет... 6 причини да не пропускате закуската
Снимка: pixabay

Закусихте ли днес? Ако сте от тези, които „нямат време за закуска“, не обичат да закусват и т.н. трябва да знаете, че пропускането на първото и най-важно хранене за деня, крие редица рискове за здравето ви.

Така например, това може да влоши неразположенията ви по време на месечен цикъл, но също така, сутрешното гладуване е причина да имаме и лош дъх. Защо се случва това?

Защото, когато се храним, ние стимулираме отделянето на слюнка, която ни помага да елиминираме голяма част от бактериите в устната си кухина.

Пропускайки закуската, бактериите причинители на лошия дъх се задържат, размножават...Какво още се случва с тялото ни, когато не закусваме?

Увеличава се рискът от диабет

Пропускането на здравословната закуска може да се отрази върху нивата на кръвната захар. Това се дължи на нарушаването на глюкозния толеранс, което допълнително се свърза с развитието на преддиабет и диабет. Учените смятат, че небалансираните нива на кръвната захар, когато гладуваме и след това, когато преяждаме, излагат на напрежение тялото ни, което може да доведе до инсулинова резистентност.

Метаболизмът ни се забавя

Балансираният метаболизъм е в основата на това да поддържаме добра фигура.
Тялото ще забави основната си метаболитна скорост, за да компенсира калорийното ограничение, когато не закусваме. Също така по време на сън, метаболизма ни е по-бавен, а продължителното гладуване ще намали „желанието“ на организма ни да изгори калории и да повлияе на загубата на мастната тъкан. Ето защо е важно да закусим, за да стартираме метаболитния процес. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари