Какво се променя в тялото ни, когато спрем млечните продукти?

Следете стойностите на кръвното налягане
Обновена: 4 авг 2018 18:21 | 4 авг 2018 18:21, Михаела Лазарова
6
Какво се променя в тялото ни, когато спрем млечните продукти?
Снимка: unsplash

Колко често консумирате млечни продукти? Те са не само вкусни, но имат и редица ползи за здравето. Въпреки това някои хора решават след определен етап от живота си да спрат консумацията им или следват диетични режими на хранене, които не включват млечни продукти. Какво се случва с тялото ви, когато спрете консумацията им? Повече вижте в следващите редове.

Костите ви може да станат по-слаби

Млякото и млечните продукти са богати на калций, протеини, витамин D и други минерали, които са важни за изграждането и поддържането на костната система. Ако спазвате диета, която е лишена от млечни продукти, ще трябва да намерите други хранителни източници, с които да си набавите тези важни елементи. Други добри източници на калций и витамин D са листни зеленчуци, гъби, броколи, бадемово мляко, пресен сок от портокали.

Коремът ви няма да се подува

След купа сладолед, чаша мляко, подува ли ви се коремът, имате ли газове? Това може да се дължи на непоносимост към лактоза. Ако ограничите консумацията на млечни продукти, ще се почувствате много по-добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Поредната простотия !
4
2
 
2
 
! Отговори
аре ... преди 5 години
Чуди се жената как да изкара някоя и друга паричка.Ама чете много руска преса и това се усеща.Иначе снимката вероятно не е нейна и предполагам е снета от руски сайт.
3
0
 
16
 
! Отговори
11 преди 5 години
"Докато консумацията на млечни продукти може да добави няколко излишни килограма към теглото ни, някои изследвания показват, че тези продукти могат да насърчат загубата на тегло."Горното е писано от завършен ***.
2
1
 
4
 
! Отговори
65 преди 5 години
Моля ,умолявам ,сменете снимката на Михаела .Жива и здрава да е,ама е ужасна.Не че ще пише по-добре
1
5
 
9
 
! Отговори
Млекаря преди 5 години
Искам да пусна мляко на устичката на Каканашева