Храносмилателната ви система подсказва за проблеми – чуйте я!

Вижте косвените знаци, че организмът ви страда
10 авг 2018 10:07, Илияна Николова
1
Храносмилателната ви система подсказва за проблеми – чуйте я!
Снимка: Pixabay

Поява на киселини след вечеря? Храносмилателната система определено се опитва да ви подскаже, че нещо не е наред и може би вечеряте късно и непосредствено след хапване лягате да спите. Ако вечерята ви е била с високо съдържание на мазнини и въглехидрати, яжте 4 до 6 часа преди лягане.

Намалете размера на порциите, ако вечерята е била по-лека, хапнете 2-3 часа преди сън, не по-късно. Видът на храните и напитките също може да допринесе за появата на киселинен рефлукс.
 
Вижте още няколко случая, в които храносмилателната система подсказва, че е необходима промяна.  
 
Имате нужда от пробиотици
 
Ако често страдате от подуване на корема, газове, запек, диария, киселинен рефлукс, вероятно имате нужда от допълнителен прием на пробиотици. Пробиотиците подпомагат микробиома като балансират чревната флора, което подобрява храносмилането, абсорбацията на хранителните елементи, подобрява имунитета, метаболизма.
 
Полезни храни богати на пробиотици са киселото мляко, ферментиралите храни като кисело зеле, маслини, кисели краставички. Може да попитате и вашия лекар за прием на пробиотични добавки.
 
Имате слаба имунна система
 
Голяма част от имунната система се намира в червата, а клетките в обвивката на червата синтезират важни антитела. В допълнение, чревните бактерии синтезират три ключови витамина от групата B – биотин, фолиева киселина и витамин В12. Освен това, състоянието на червата оказва влияние върху абсорбцията на хранителни вещества, което на свой ред засяга имунната система и цялостното здраве.
 
Когато червата са балансирани, имунната система функционира правилно и тялото ви е защитено от инфекции, настинки и заболявания. Когато равновесието е нарушено имунитетът ви е по-слаб, често боледувате.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
8
 
! Отговори
Пpъдльo преди 5 години
Чувам я, вчера мезнах бобец, котката цяла нощ се кри под леглото, съседите тропаха по стените, а жената се изнесе при майка си :)