6 ползи за здравето от кофеина

Намалява целулита
22 авг 2018 18:25, Михаела Лазарова
6
6 ползи за здравето от кофеина
Снимка: pixabay

Започваме деня си с чаша ароматно кафе, чай или какао. Любимата напитка не само ни дава енергичен старт, помагайки ни да се събудим, но съдържащият се в нея кофеин има някои ползи за здравето.

Кофеинът представлява ксантинов алкалоид, който се среща в листата и плодовете на различни растения – кафе, чай, гуарана, какао, кола и други. Приеман най-често под формата на напитки, шоколад, той действа като стимулант на централната нервна система.

В следващите може да прочетете за някои ползи за здравето от неговата консумация.

Кофеинът може да намали риска от образуване на камъни в бъбреците, както и хроничните възпаления

Изследователи от Станфордския университет са установили, че кофеинът блокира експресията на ген, отговорен за нискостепенното хронично възпаление, което води до високо кръвно налягане, втвърдяване на артериите и сърдечни заболявания. От друга страна, консумацията на кофеинови напитки, като чай и кафе, могат да удължат живота на сърдечните мускулни клетки.

Намалява целулита

Кофеинът, присъстващ в продуктите за грижа за кожата, може да дехидратира мастните клетки. Това води до намаляване на водата от повърхността на кожата ви, което я прави по-гладка и добре изглеждаща. Изследвания, проведени в Университета в Сао Пауло са доказали, че прилагането на продукт за кожа, съдържащ кофеин, намалява размера на мастните клетки с целулит с до 17%.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
ДАНИЕЛ преди 5 години
Значи баланса е 2-3 кафета на седмица:)
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В спешна помощ също за вдигане на кръвното дават кафе. Кафе в умерени количества се препоръчва и на бременни, ако имат ниско кръвно, защото ниското кръвно влияе зле на плода. Природните средства за вдигане на кръвното са малко, а жените често имат кръвно, по-ниско от доброто.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вредите от кафето са много повече от ползите но всеки сам си решава.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато пиех кафе нервната ми система беше на макс. От наи малкото нещо избухвах като бомба. Ръцете ми трепереха като на 90 годишен старец. Спех по 5 4аса на денонощие. От 3 години не помирисвам тази отрова и се 4увствам превъзходно. Нервната ми сиситема заспа. Ръцете ми спряха да вибрират и спя като бебе.
2
5
 
3
 
! Отговори
фъншуй съвет преди 5 години
Кафето форсира надбъбречните жлези да произвеждат хормоните на стреса.При по продължителен стрес,те се изтощават,след което настъпва разстройване на производството на хормони в щитовидната жлеза.Хората стават уморени,не могат да се наспят,стреснати и уплашени са,не са в състояние да взема твърди и самостоятелни рационални решения.Когато кафето те изтощи до краен предел,и заприличаш на изстискан лимон,тогава ставаш ,зомби'' и си лесен за манипулиране от хората около тебе,и най вече от масмедиите
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кафе или истински черен чай се дават като противоотрова, например срещу тютюн, срещу татул