5 ползи за здравето от овесената каша

Тя дава повече антиоксиданти и енергия
27 авг 2018 09:23, Михаела Лазарова
1
5 ползи за здравето от овесената каша
Снимка: pixabay

Всички знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Също така от значение е и с каква храна ще започнете вашата сутрин. Овесената каша е една от най-често препоръчваните здравословни закуски. Овкусена с малко мед, пресни плодове, сурови ядки, канела, мляко... Какво се случва в тялото ни, когато започваме деня си с нея? Важно! Ако имате непоносимост към овеса, глутена, не консумирайте овесена каша.

Кожата ви ще подобри състоянието си

Овесената каша съдържа голямо разнообразие от витамини и микроелементи, които благоприятстват състоянието на кожата. Един от важните елементи, съдържащи се в нея е цинкът, който спомага за прочистването на кожата и елиминирането на токсините, действа и подмладяващо.

Желязото е един от най-важните елементи за храненето и насищането на влага в клетките на кожата. Манганът премахва отока и възпалението и също така подпомага бързото излекуване на кожата след рани, натъртвания, изгаряния и други микронаранявания.

Магнезият нормализира кръвообращението и осигурява забележимо подновяване на клетките на кожата. Всички тези минерали се съдържат в овесените ядки.

Осигурявате повече протеини на мускулите

Една порция или около 8 супени лъжици овесена каша, осигурява на тялото 15% от препоръчителното дневно количество протеин. Също така, консумацията на овесени ядки ще ви осигури витамин Е, антиоксиданти и глутамин, които помагат за по-бързо възстановяване на мускулните влакна.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари