8 храни и напитки при раздразнен стомах

Хапнете банан или препечен хляб
1
8 храни и напитки при раздразнен стомах
Снимка: pixabay

Проблемите със стомаха са често срещани и се предизвикват най-вече от стрес, напрежение, бактерии, вируси. От тях могат да възникнат болки, спазми, неразположение. Тези състояния могат да са наистина мъчителни, защото пречат на извършването на ежедневните дейности и концентрацията.

Добрата новина е, че дори болката и дискомфортът в стомаха да ви заварят някъде навън, винаги можете да хапнете нещо, което действа успокояващо на стомаха. Някои напитки също оказват изненадващо положителен ефект.

Кои са храните и напитките, които намаляват болки и неразположения в стомаха?

Банани

Най-лесно е да изядете един банан. Той има месеста и суха структура, която влияе положително върху гастроинтестиналния тракт. Този плод е богат на фибри, подпомагащи храносмилането, намаляващи диарията, болките и спазмите в стомаха. Витамин В6 в бананите намалява подуването и газовете, успокоява мускулите на червата.

Бял препечен хляб

Ако досега сте спазвали диета и сте наблягали предимно на пълнозърнестия и черния хляб, при проблеми със стомаха е време да похапнете малко бял добре препечен хляб. Пълнозърнестите брашна съдържат едри нерафинирани частици, които дразнят допълнително стомаха, тъй като са трудносмилаеми. Белият хляб за разлика от тях действа успокояващо и се обработва лесно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само, че когато бананите не са узрели добре затрудняват храносмилането и причиняват колики.