10 неща, намаляващи риска от рак

Поддържайте оптимално тегло
13 сеп 2018 12:52, Михаела Лазарова
1
10 неща, намаляващи риска от рак
Снимка: pixabay

Ракът е едно от най-опасните заболявания, добиващо огромни размери през последните десетилетия. Различните видове рак се предизвикват по различни механизми.

Някои възникват заради генетични предразположености. Други се предизвикват от вируси, трети – от лош начин на живот.

Тъй като е трудно да противодействаме на всички зловредни механизми, можем да направим най-лесното – да променим живота си, за да намалим риска не само от рак, но и от редица други опасни заболявания с висок риск от преждевременна смъртност.

Няколко промени в ежедневието могат значително да подобрят здравния статус и да допринесат за по-пълноценен и дълголетен живот.

Спрете да пушите

Един от най-вредните навици, пушенето, увеличава неколкократно риска от рак. Спирането на цигарите може да ви помогне да се предпазите не само от рак на белия дроб, но и на много други органи, засегнати косвено от отровния дим.

Хранете се здравословно

Лимитирането на всеизвестните вредни храни и наблягането на изпълнените с полезни натурални хранителни вещества ще ви помогне да детоксикирате организма от излишни елементи и да намалите риска от рак, най-вече на дебелото черво, стомаха, хранопровода.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редовната употреба на спермалгин е 11-то нещо.