6 храни, които се препоръчват при хемороиди

Хапвайте сини сливи
13 сеп 2018 23:00, Михаела Лазарова
12
6 храни, които се препоръчват при хемороиди
Снимка: pixabay

Хемороидите са съдови структури, намиращи се в аналния канал. В нормалното си състояние те помагат при контрола на изпражненията. Признаците на възпалени хемороиди зависят от техния вид.

Вътрешните хемороиди често водят до безболезнено, яркочервено ректално кървене при дефекация. Външните обикновено се характеризират с болка и подуване в областта на ануса.

Едни от най-честите причини за възпалени хемороиди са бременност, неправилно хранене, затлъстяване, заседяване, честа диария, вдигане на тежки предмети, анален секс и други.

Редовната физическа активност и промяна в начина на хранене са от ключово значение за подобряване на състоянието. Така например не се препоръчва консумацията на пикантни храни, кофеинови напитки, домати.

От друга страна е важно да се пие достатъчно вода, да се приемат пробиотични храни и напитки, като кисели краставички, маслини, зелев сок. Храни като боровинки, овесени ядки също се препоръчва да бъдат включени в хранителния план, както и:

Ленено семе

Болезнената дефекация и твърдите изпражнения са основните проблеми, свързани с хемороидите. Смазването на червата е един от начините за предотвратяване на ректалната болка по време на изхождане.

Лененото масло е много полезно, ако страдате от запек, както при възпалена обвивка на дебелото черво. Лененото семе е добър източник на диетични фибри, които са от съществено значение за преодоляване на запека. Освен това е богато и на омега-3 мастни киселини. За да намалите кървенето, добавяйте към закуската, смути, кисело мляко, фино смлени ленени семена.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
8
 
! Отговори
Тоягата преди 5 години
Докторе, имам хемороиди. Добре,ще проведем терапия с морков. Човекът си тръгва, а проблемът е изчезнал. Но след четири години пак хемороиди, а старият майстор го няма вече.. Докторът Добре кажете Как ви излекува колегата? и ако мога ще помогна и аз. Ами терапия с морков - казва пациента,10 сеанса, лекарят мина зад мене и ей така с едната ръка на челото, с другата през корема..докторът не издържал и попитал добре С коя ръка държеше моркова????
5
2
 
13
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
Банята от снимката бели ли се или се мишка цяла както си е?
4
4
 
9
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 5 години
Интиреснъ трансформация преживява аФторката Михаелчету! Доскоро всяка нощ за Гранде финале ни пускаше статии тип Наталия Кабилкина. И първа кипра беше неостаряващия Бат Минку Мандолинку. Ееех как ми липсват тези лъди лъди нощи. А сега кво, занимава ни със случни статии тип Духът на здравиту ала доктор Щонова. Хахаха
3
1
 
10
 
! Отговори
Азис преди 5 години
До 3 за смучене нямате ли?
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1За пъхане са
1
2
 
11
 
! Отговори
Само да попитам преди 5 години
Тези храни за ядене ли са или за мазане?