Сокът от нони предпазва черния дроб и сърцето

Много е богат на антиоксиданти
5
Сокът от нони предпазва черния дроб и сърцето
Снимка: Istock

Нони е вкусен тихоокеански плод, който има много ползи за здравето. Наричат го индийска черница заради формата и характерните му трапчинки, въпреки че не е черна, а зелена в зряло състояние. От хилядолетия нони се използва в различни азиатски култури като народен лек за редица заболявания и състояния.

Сокът от нони има противогъбични, антибактериални, противовъзпалителни и дори антипсихотични свойства. Той помага в балансиране на хормоните, предпазва от рак и стимулира оздравителните процеси в тялото.

Какво съдържа сокът от нони?

Този плод и неговият сок са наситени с много важни здравословни хранителни вещества, сред които витамини от група В, витамин С, фолати, витамин Е, бета-каротин, полифеноли, калций, калий, магнезий, желязо, фосфор и антиоксидантите кверцетин, ванилин, пиноксеронин, кемпферол и други.

Кои са основните ползи от сока от нони?

Много богат на антиоксиданти

Изброените по-горе антиоксиданти имат много мощно антиоксидативно действие. Те се борят със свободните радикали в организма, като ги неутрализират. По този начин предпазват клетките от стареене и изменения в структурата им, които могат да доведат до рак.

Предпазва от рак

Антираковите свойства на нони са една от най-големите ползи от този малък плод. Благодарение на силните антиоксиданти в състава си, сокът от нони понижава риска от някои видове рак, включително на белия дроб, черния дроб, яйчниците, гърдата. Някои изследвания сочат, че сокът от нони помага за по-лесното понасяне на химиотерапия при пациенти с рак.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашият организъм нее пригоден за такива плодове. Ние си имаме наши които Бог ни е дал. Ако трябваше да имаме други той щеше да ни ги даде. Мислите ли че Бог е по глупав от вас.
2
1
 
12
 
! Отговори
Шаро баро преди 5 години
Изхвърлете ябълките,крушите черешите и тичайте за нони.Баба и дядо все това пиха.
1
3
 
8
 
! Отговори
pot преди 5 години
Това нещо, освен рядко щастие, друг ефект не виждам как може да предизвика.