5 от най-добрите адаптогени и техните ползи за здравето

Използват се от хилядолетия за добро здраве
20 окт 2018 17:17, Михаела Лазарова
2
5 от най-добрите адаптогени и техните ползи за здравето
Снимка: Istock

Чували ли сте за адаптогени? Най-общо казано, с тази съвременна дума се описват билки и растения, имащи ревитализиращи или възстановителни свойства, които са нетоксични, използвани в продължение на хилядолетия за добро здраве.

Голяма част от билките, които ползваме в ежедневието са адаптогени, като босилека, женското биле. Споделяме още 5 от най-добрите адаптогени и техните ползи за здравето.

Амла

Амлата бива наричана още индийско цариградско грозде. Тя е популярна в аюрведа и за нея се смята, че забавя процесите на стареене, подпомага функциите на мозъка. Също така, амла повишава устойчивостта към заболявания, счита се подходяща за възстановяване на апетита, поддържане на здравето на черния дроб и подпомагане на здравето на костите, зъбите и косата. Богата на витамин С и други антиоксиданти.

Свойства: Противовъзпалително, антиоксидантно, антивирусно, леко слабително.

Мака

Мака е перуанско растение, смятано за един от най-добрите адаптогени. Най-често може да я намерите под формата на прах и може да се добавя в шейкове, десерти, ястия, дори към здравословната салата. Мака благоприятства либидото и хормоналното здраве при двата пола. Тя е богата на витамини и минерали.

Свойства: повишава имунитета, афродизиак, подобрява качеството на спермата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
продавам адаптоген за сони ериксон 902.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хайдееее...то не беше чиа, киноа.......сега по ТВ ще слушаме само за амла , мака..........в предаването на гала ще се превъзнасят......и не само в нейното. а защо няма вече БОН АПЕТИ ?