10 храни, които изграждат чиста мускулна маса

Добавете към менюто си нахут
22 окт 2018 09:23, Михаела Лазарова
13
10 храни, които изграждат чиста мускулна маса
Снимка: pexels

Спазвате хранителен режим, спортувате и искате не само да се разделите с излишните мазнини, но и да изградите чиста мускулна маса?

Тогава се нуждаете от храни с високо съдържание на протеини, тъй като те са много важни за натрупването на мускули, но от друга страна въглехидратите и мазнините също са необходими източници на енергия.

Вижте кои храни, освен фъстъченото масло могат да направят планът ви по-ефективен.

Яйца

Една от най-добрите храни за изграждане на мускули са яйцата. Те са качествен протеин, също така съдържат здравословни мазнини и други важни хранителни вещества като витамини от групата В и холин, които ни осигуряват енергия. Протеините са съставени от аминокиселини, а яйцата съдържат големи количества аминокиселинен левцин, което е особено важно за мускулното натрупване.

Сьомга

Сьомгата е чудесен избор на храна за изграждане на мускули и цялостно здраве. Тя ще ви осигури протеини, омега-3 мастни киселини, витамини от група В. Омега-3 мастните киселини играят важна роля в мускулното здраве и дори могат да увеличат мускулната маса по време на тренировъчните програми. Ако не харесвате този вид риба може да го замените със скумрия, риба тон.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Видял и патил преди 5 години
До 6 и 7В живота всичко зависи от две неща - от шансовете, които съдбата ти дава и от това, което сам успееш да направиш.Познавам дебеланки с деца, свестни мъже и уреден живот, но знам и няколко жени, които цял живот учат и работят амбициозно, пренебрегвали са и младежкия живот, и външния си вид и в крайна сметка са сами и нещастни.И хубавиците - едни са си уредили живота, други най-лекомислено скачат от мъж на мъж дори и след 40 г., трети са свестни, но не успяха да срещнат подходящ мъж.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само зоб му е майката!
10
2
 
4
 
! Отговори
Кондьо преди 5 години
Има си учебници по спортна медицина в УНСС,както и международни издания.Отваряш,четеш,гледаш,сравняваш и пробваш докато нацелиш това което ти дава оптимални резултати и здравни характеристики.Това да не е тенджера със сърми-бъркаш и ядеш? Яйца,сьомги и т.н са супер,но има стотици слтернативи,само да ви се чете.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви храни не изграждат мускулна маса. Оставен в гипс, крак се обезсилва, мускулите рязко намаляват способностите си, прави се постепенно раздвижване. Хора на легло, каквото и да ядат или да им вкарват изкуствено, губят двигателна способност. Да се припомним, че М. Шумахер е в кома и теглото му е мижаво. Без реално движение много жизнени процеси едвам кретат.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анабол преди 5 години
В анаболите е истината, най-вече тестостерон на инжекции. Досега в съвременната история няма случай на човек натрупал мускулна маса без стероиди и анаболи.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ти кажа, "дебелите полекани" ми се струват по-щастливи от "префектните ледени кралици", но това си е мое мнение.
6
4
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Обаче изкрейзват още повече ако цял живот са дебели повлекани, който никой не поглежда, и тогава нито за жени ги взимат нито майки стават. Виждам ги в офиса най-дебеличките са най-работливи, ама щото друго не йм е останало в тоя живот, е освен да папкат де.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам жени, дето не са яли шоколад от деца, за да пазят фигура и бягат по 2 часа на ден, всеки ден и тоя извън фитнеса. И работят и учат. И накрая са толкова стресирани, че пият вино вместо вода, за д се успокоят.Съвременните вярвания унищожават жената. От едина страна, трябва да е с префектно, от друга да е професионалист, от трета да е майка, от четвърта да е модел за подражание... Нищо чудно, че.взеха да изкрейзват.и да стават луди феминистки... Ама н мъжете ко ли им пука.
4
1
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Пусни в гугъл "dual n - back"
3
0
 
17
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Пишете как се увеличава умствения багаж, стига с тия мускули...
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без химия няма големи мускули. Особено при жените.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте свястна храна и ако нямате проблем с метаболизма - това ще ви е достатъчно.Не яжте салами, каима, пържено, продукти с много захар и промишлени мазнини, това че зимата ще хапнеш малко пръжки с лук няма да ти навреди, ще ти навредят 3-те кебабчета с пържени в изголяла мазнина ,картофи , дето ще нагъваш в кварталното капанче.