9-те храни, които елиминират излишните течности

Вижте естествените диуретици сред плодовете и зеленчуците
Обновена: 29 окт 2018 09:41 | 29 окт 2018 09:23, Михаела Лазарова
0
9-те храни, които елиминират излишните течности
Снимка: istock

Ако страдате от подути крака, работата ви е свързана с продължително седене, бременна сте или по някаква причина задържате течности и соли, вие се нуждаете от диуретици.

Преди да побързате да посегнете към медикаментите, ускоряващи диурезата, запознайте се с някои природни продукти, плодове и зеленчуци, които са естествени диуретици.

Диуретиците помагат на тялото да се освободи от излишните течности и сол в организма, главно чрез стимулиране на бъбреците да отделят натрия в урината. Това води до повишена диуреза, което предпазва пикочните пътища от инфекции, намалява кръвното налягане, помага за извеждане на токсините.

Кои са естествените диуретици сред плодовете и зеленчуците, вижте в следващите редове.

Краставица

Благодарение на богатото наличие на вода и фибри в състава си, краставицата действа диуретично, контролирайки водно-солевия баланс в организма. В нея се съдържат и здравословни нива на калий.

Червена боровинка

Неслучайно червената боровинка е основна съставка в много хранителни добавки, стимулиращи диурезата. Червената боровинка е много ефикасна в лечението и превенцията на инфекции на уринарния тракт.

Зеле

Зелето също е добър помощник в отстраняването на излишните течности и сол от организма. Дължи свойствата си на наличието на вода в състава си, както и на множество фибри. Червеното зеле пък има и противовъзпалителни свойства в допълнение. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари