8 натурални грижи при акне

Ментата помага за свиването на порите
15 ное 2018 09:52, Михаела Лазарова
1
8 натурални грижи при акне
Снимка: istock

Акнето е упорито кожно заболяване, за което медицината все още не е открила окончателен лек. Много и разнообразни са причините, които предизвикват акне. Заради това и няма единодушно решение на проблема. Със сигурност обаче има някои натурални средства, които облекчават акнето и потискат възпалението в кожата.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има мощни противовъзпалителни свойства. То намалява зачервяването, гнойните пробиви по кожата, свива порите, почиства в дълбочина, като прониква дълбоко и хидратира.

Зелен чай

Зеленият чай е много богат на антиоксиданти, потискащи възпалението и борещи се с оксидативния стрес в клетките на кожата. Свободните радикали предизвикват преждевременно стареене, но и отделяне на повече себум, който в комбинация със запушените пори на кожата предизвиква акне. Изплаквайте кожата с отвара от зелен чай всяка вечер вместо тоник за лице.

Мед

Медът със своите мощни антибактериални свойства е чудесно средство срещу акне. Направете си маска за лице с ½ чаша мед с 1 чаша стрити овесени ядки. Втрийте в кожата с масажиращи движения и оставете да действа 30 минути.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожамедакне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от следене! Ужилване е, оса, не е акне!