Сушени плодове и ядки, подходящи за диета

Хапвайте сурови бадеми
23 ное 2018 09:23, Михаела Лазарова
2
Сушени плодове и ядки, подходящи за диета
Снимка: pexels

Спазвате диета или сте решили да се храните по-здравословно? Ако искате да бъдете в добро здраве, не пропускайте да добавите към менюто си някои сурови ядки и сушени плодове.

Препоръчително е преди консумация да ги накисвате за около 40-60 минути във вода. Кои от тях ще ви помогнат да бъдете в добра форма, вижте в следващите редове.

Бадеми

Суровите бадеми са здравословен заместител на вредните закуски, които обикновено са с високо съдържание на захар, сол. Ядките съдържат важни антиоксиданти. Редовната консумация на бадеми е полезна за здравето на сърцето, кожата, косата, зъбите, при респираторни проблеми и запек.

Кашу

Суровото кашу е друга полезна храна, която трябва да присъства в здравословния начин на хранене. Ядките са богат източник на витамини Е и В6. С кашу може да си приготвяте и смути напитки.

Стафиди

Стафидите са чудесен заместител на сладките лакомства, които обикновено ни се иска да си хапнем по време на диета. Консумацията им помага за намаляване на киселинността в организма, за подобряване на храносмилането и работата на черния дроб и бъбреците. Също така, сушените плодове ще ви осигурят желязо, витамин С и антиоксиданти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Михаелке-хубавелке, ето тези бадеми чакам. Вече знаеш как ми действат _)_ После ще ти дам цялата си любов и още нещо. :love:
1
1
 
2
 
! Отговори
?!?!?! преди 5 години
Да бе, верно ли ... Вие сега открихте топлата вода или просто пишете тази статия за запълване на дневния таргет от статии ?!?!?