6 причини да приемате повече фибри

Нивата на кръвната захар спадат
26 ное 2018 13:52, Михаела Лазарова
1
6 причини да приемате повече фибри
Снимка: pexels

Здравословната диета трябва да включва повече фибри. Те са необходими на организма в много отношения, защото му помагат да работи по-добре и да се освобождава от натрупаните токсини.

Фибрите се делят на два вида – разтворими и неразтворими. И двата вида са еднакво важни за организма. Те помагат в храносмилането и ускоряването на метаболизма, като едновременно с това намаляват и стабилизират нивата на кръвната захар, понижават холестерола.

Какво се случва в тялото, когато включим още полезни фибри в менюто си?

Рискът от сърдечносъдови заболявания намалява

Фибрите, доставени от пълнозърнести храни, имат свойството да намаляват холестерола. Това предпазва кръвоносните съдове от натрупване на плаки и втвърдяване на стените им, криещо риск от редица сериозни състояния.

Нивата на кръвната захар спадат

Един от начините да контролирате кръвната си захар е като наблегнете на фибрите в менюто си. Стабилните нива на глюкоза и инсулин в кръвта предпазват от диабет тип 2 и помагат за контролирането на вече съществуващо заболяване.

Загуба на излишно тегло и контрол на килограмите

Консумацията на повече фибри помага да намалите обиколката на талията, което е жизненоважно за здравето на организма и хормоналния баланс в тялото. Изгарянето на излишните мазнини е от голямо значение за предпазване от сърдечносъдови заболявания, високо кръвно налягане, заболявания на щитовидната жлеза, диабет, дори рак.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
м даа преди 5 години
Много е е полезно е да хапнеш зеле с боб , ден преди да отидеш да чакаш на опашката пред лекарския кабинет. Фибрите ти помагат да се пребориш с конкуренцията . :)