6 възможни причини за появата на акне

Не се храните здравословно
20 дек 2018 15:23, Михаела Лазарова
4
6 възможни причини за появата на акне
Снимка: pexels

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Като всеки друг и тя подсказва, когато е налице здравословен проблем, нездравословно хранене и т. н. Така например появата на акне в късна възраст може да се дължи на редица фактори, сред които стрес, употреба на слънцезащитна козметика, дори сухата кожа не е застрахована от появата на акне. За какво може да подсказва този кожен проблем?

Хормонални проблеми

Късната поява на акне може да е признак на хормонален дисбаланс, особено ако е съпроводено с други симптоми, като нежелано окосмяване в областта на лицето, гърдите, корема. Акнето може да се прояви и заедно с косопад или нередовен месечен цикъл. Най-честата причина за това е синдромът на поликистозните яйчници.

Някои пъпки не изчезват

В някои по-рядко срещани случаи, ракът на кожата може да имитира появата на акне. Ако имате „пъпка“, която продължително време не изчезва, има секрет от нея, добре е да се консултирате с дерматолог. Не се препоръчва да се стиска, да се предприема самолечение. Разбира се не бива и да се стресирате излишно, преди да сте потърсили мнението на специалист.

Начинът ви на хранене

Според някои проучвания, менюто което включва висока консумация на въглехидрати, може да се окаже причина за появата на акне. Учените смятат, че въглехидратите с висок гликемичен индекс, като сладкиши, тестени изделия, нездравословна храна, увеличават риска от появата на пъпки. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз имах младежки пъпки до 4 - ти клас. След това осъзнах, че имам ***...
3
2
 
2
 
! Отговори
Споделям преди 5 години
Родителите ме хранеха пълноценно и здравословно, спортувах редовно, поддържах висока лична хигиена, не приемам стероиди, пътуванията и до ден днешен не се отразяват зле на кожата ми.Но имах младежки пъпки до момента, в който започнах да водя полов живот. Акнето изчезна като с магическа пръчка.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то и сега така си им викаме ;)Обява:Разполагам с уред за лечение на акне. Евтино и ефективно. Действа само на девойки под 50 кила. Много ефективно за руси, червенокоси, брюнетки и старлетки.
1
6
 
7
 
! Отговори
Azi преди 5 години
Едно време му викахме пъпки-недоебки:)