Как да се храните според професията?

Нашата професия може да се окаже опасна за здравето ни
14 яну 2019 08:37, Михаела Лазарова
2
Как да се храните според професията?
Снимка: pexels

Изпълняване на графици, стрес, ситуации на напрежение, дълги часове без хидратация, нередовно и нездравословно хранене... Ако не сме внимателни към здравето си, нашата професия може да се окаже опасна за него. Всеки вид работа излага по някакъв начин на опасност здравето на работещия.

В основата на това да бъдем в баланс е да намерим начин да се разтоварим от стреса в края на деня (и не само), чрез спорт, йога, танци, но и да обърнем внимание на начина си на хранене. Кои храни е важно да присъстват в менюто ви?

Диета срещу стрес и за повишаване на концентрацията

Най-напред имате нужда от омега-3 мастни киселини, които предпазват от умора, раздразнителност, но също така имат и благоприятен ефект върху роговиците на очите. Не забравяйте да си осигурите и важният магнезий.

Той не само укрепва нервната система, но намалява умората, помага да имате добра концентрация и участва в над 250 процеса, които се случват в тялото. Добри хранителни източници на тези микроелементи са риба, спанак, бобови растения, натурално какао.

Ако работите дълги часове на крак

Много професии изискват цял ден работещият да прекара стоейки прав. Въпреки движението, краката се натоварват, повишава се рискът от разширени вени, а постоянното статично натоварване на ставите ускорява развитието на артрит и артроза. На такъв риск са изложени фризьори, продавачи, готвачи, рецепционисти.

Първото и най-важно правило е да контролирате теглото си. Следователно вашата диета трябва да бъде нискокалорична, но не и бедна на важни хранителни елементи и особено от рутин, познат още като витамин P. Той е необходим за защита на венозната стена. Храни богати на него са черно френско грозде, горски плодове, аспержи, ябълки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
2
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Бачкам шеф, а ми писнА от стриди. Давайте идеи?!?