Киселото мляко – полезно за сърцето и метаболизма

Млечните продукти помагат и за по-тънка талия
Обновена: 28 яну 2019 09:54 | 28 яну 2019 09:53,
14
Киселото мляко – полезно за сърцето и метаболизма
Снимка: архив "Булфото"

Консумацията на кисело мляко и други млечни продукти е свързана с по-здравословни навици за хранене и по-добър кардиометаболитен профил, съобщи Медикъл дейли, позовавайки се на американски изследователи.

Още по темата

Учените от университета на Мейн изследваха връзката между консумацията на млечни продукти, начина на хранене, и физиологични показатели - индекс на телесна маса, обиколка на талията, кръвно налягане, кръвна захар, холестерол, както и навици като тютюнопушене и спорт. Те установиха, че млечните продукти, включително и киселото мляко, се отразяват добре на много от тези показатели, пише БТА.

Редовната консумация на кисело мляко е свързана с общо по-здравословно хранене. Хора, които по-често го хапват, включват и повече плодове, зеленчуци, ядки и риба в ежедневното си меню, като в същото време ограничават подсладените безалкохолни, сладките и алкохола. Тези участници са били с по-ниска кръвна захар и по-малка обиколка на талията. Те също пушели по-малко и се движели повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да е полезно, но преди да му добавят подобрителите. Като му добавят сапунини за по - висока трайност и се губи и малкото останала полезност в него. Малкото, понеже го правят от сухо мляко... Вносно.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато киселото мляко има суроватка или се образува суроватка след загребване с лъжица,означава че е натурално.Може да проверите дали е натурално кисело мляко и ето по този начин https://youtube/watch?v=E6z8EWEzxjYТака ще знаете от кой производител да купувате.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МнениеКисело мляко става бързо,сварява се и за 2-3 минути се приготвя,изчаква се няколко часа и готово!Всяка седмица може да си приготвяте кисело мляко
9
1
 
4
 
! Отговори
мхм преди 5 години
Средната продължителност на живота се е увеличила в 3 години в сравнение с 1970-те. Тогава от какво са умирали? Не набърквайте ГМО за щяло и нещяло. Че в сегашното кисело мляко има добавени неща, които не сме имали преди е вярно. Ако не го искате си правете сами - за една нощ става.
8
1
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Полезно е киселото мляко, но не и това, което продават по магазините! Кога млякото преди 30 год, е имало трайност по 10, 15 или повече дни???Блъскат ни с ГМО, и си пълнят гушите, ама си вярвайте, че ядем мляко...Тези химикали , освен болести, друго няма да ни докарат, затова и вече хората умират не от старост, а от болест!
7
3
 
6
 
! Отговори
дядо Мраз преди 5 години
До баба мараНе е заради ГМО, а защото ядат много въглехидрати. А анонимният отдолу с причиняващото рак кисело мляко - пак ли четене в Интернет на псевдо-здравна информация?
6
1
 
8
 
! Отговори
лекар преди 5 години
Е до оня ден пишехте,че не беше полезно,уточнете се най-накрая ,другарки и другари.И гледам тук някои хора пишат за ГМО.Не изпадайте в излишна паника ,много са ви подвели за това Гмо. Въобще много интернет не е на хубаво.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
zasto vi trjabva da vi go kazvat tija tapanari kravarite? Do tam li stignahme ot tazi shibana propaganda, che da slushame i vjarvame samo na tezi maloumnici?
4
2
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
пак ам изследователи и защо американците са 120 кг средно тегло защото ядатгмо храни и не слизат от колите си от хормоните съвсем са изтрещели и се стрелятвсеки ден
3
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Полезно АКО е истинско, а при нас не е истинско съответно е полезно колкото да кусам Е-та с лъжица ;)
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полезно ама само за деца.За дъртите носи рак.Стига с тия платени реклами под формата на научно-обоснована информация.
1
8
 
21
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Полезно,ама поскъпва!!! При ГЕРБ всичко поскъпва !!!