Не правете това с косата си през зимата

Не излизайте с влажна коса
0
Не правете това с косата си през зимата
Снимка: Istock

Зимата е сезонът, в който е добре да помислим за косата си малко повече, отколкото през останалите сезони. Това не означава да неглижираме грижата за нея, но в студените месеци, когато атмосферните условия са особено агресивни е добре да обърнем специално внимание върху нещата, които не трябва да правим с косата, за да бъде здрава.

Прекалено много топлина

В зимния сезон ни липсва лятната горещина. Затопляме изкуствено помещенията, в които работим, жилището си, колата си. Всичко това изтощава косата и извлича влагата от нея. Дехидратираната коса става лесно податлива на увреждания, още повече, ако в допълнение използвате и нагряващи уреди – сешоари, преси, маши.

Не ѝ давате време да си почине

Ако всеки ден третирате косата си с различни продукти или уреди за къдрене и изправяне, това я прави слаба и изтощена. Затова се старайте всяка седмица да ѝ давате време за почивка, в което да активизира механизмите си за възстановяване. Ако сте на почивка, правете същото. Оставяйте я да съхне натурално, не я къдрете и избягвайте стегнатите прически.

Не излизайте с влажна коса

Бързате за работа и нямате време да изсушите косата докрай? Затова излизате с леко влажна коса, смятайки, че не е чак такъв проблем. Да, но не. И малкото влага, останала в косата, се оказва проблем, защото в студените сутрини това предизвиква микрозамръзване, увреждащо косъма в дълбочина.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари