Кои са най-добрите закуски за бременни?

С тях се постига повече ситост и добивате енергия
Обновена: 3 фев 2019 19:27 | 3 фев 2019 19:27, Михаела Лазарова
3
Кои са най-добрите закуски за бременни?
Снимка: istock

По време на бременност калорийният прием се увеличава в сравнение с периода преди зачеване. Бременната трябва да получава около 300-350 допълнителни калории на ден. Тя се нуждае от меню, което да ѝ осигурява разнообразно хранене, да ѝ доставя всички важни хранителни вещества, за да поддържа нормално тегло и енергийни нива.

Закуската, обядът и вечерята са задължителни, но какво може да хапвате между храненията, ако почувствате силен глад?

Вижте няколко здравословни идеи за леки закуски между храненията.

Ябълки/банани, фъстъчено масло и сухари

За бременни жени най-добрите закуски между храненията са тези, които обединяват поне две групи храни. Приемайки протеини, фибри и здравословни мазнини, ще останете сити и енергични. Нарежете си 1/2 ябълка и я намажете с фъстъчено масло.

Може да замените ябълката като си намажете с масло един пълнозърнест сухар. За предпочитане е да ползвате фъстъчено масло, което да е био, без добавени овкусители. По желание може да го редувате с орехов, бадемов или сусамов тахан.

Кисело мляко с ядки и плодове

Бременната трябва да консумира всекидневно млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, така че да се намали рискът от дефицит на калций. Обичате ли натурално кисело мляко? То е чудесно за закуска. Добавете към чаша от него 1-2 супени лъжици сурови смлени ядки, които ще ви осигурят протеини и фибри. По желание може да добавите и нарязани плодове или стафиди. Те ще ви помогнат да имате редовен стомах и да намалите риска от запек.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Инструмент за бебета преди 5 години
Най добрата закуска е .......
1
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 години
Когато си бременна ти се дояждат какви ли не храни в най-различно време. Други неща за ядене, които иначе обичаш много, по време на бременността си не можеш дори да ги гледаш, отвращават те. Така че, колкото и практични да са препоръките, едва ли ще получат голямо внимание.