5 симптома, че прекалявате с тренировките

Чувствате болка, липса на енергия...
1
5 симптома, че прекалявате с тренировките
Снимка: istock

Това че сте решили да тренирате и да не губите мотивацията си е прекрасно, но здравословно ли се отразява този факт на вашето тяло?

Понякога допускаме грешки, когато правим упражнения, които оказват негативно влияние върху организма. В такива моменти е добре да се вслушаме в сигналите, които тялото ни изпраща и да преосмислим подхода си.

Ако изпитвате следните симптоми, значи прекалявате с тренировките и трябва да намалите малко темпото, но без да се отказвате.

Имате силни мускулни болки

Мускулната треска е напълно нормална след тренировка или след включването на ново упражнение в рутината ви, което е провокирало дадена мускулна група по нов начин. Ако обаче болките са твърде силни и не стихват на следващия ден, има вероятност да сте скъсали мускулни влакна. Пренапрягането на мускулатурата прави тренировката вредна. Освен това в тялото възникват локални възпаления, които изтощават организма и правят възстановяването по-бавно.

Чувствате се изтощени, а не заредени с енергия

Упражненията трябва да ви енергизират, а не тъкмо обратното. Кой би желал да жертва тонуса си в името на красива фигура! Ако през цялото време сте изпити и нямате желание да правите каквото и да е различно от това да легнете и да си почивате, значи нещо не е наред. Прекалили сте с интензитета на тренировките, което е довело до загуба на важни минерали, електролити, а дори е възможно тялото ви да е започнало да разгражда протеини от собствената си мускулатура, за да осигури енергия. Намалете темпото. Опитайте да редувате интензивни тренировки с йога например или задължително почивайте един ден преди следващата тренировка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


1
Още от Здраве
Пийте чай улонг (оолонг) за отслабване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Във всеки фитнес има "доктори", които дават за пийване едни неща и край на мускулната умора и изтощението.

Защо магнезият е важен през бременността?
Защо магнезият е важен през бременността?

Защо магнезият е важен през бременността?

Употреби на алое вера, за които може би не знаете
Употреби на алое вера, за които може би не знаете

Употреби на алое вера, за които може би не знаете