5 пробиотични храни за добро храносмилане

Хапвайте чесън и кефир
9
5 пробиотични храни за добро храносмилане
Снимка: Istock

Микробиомът в нашите черва играе огромна роля не само за храносмилателната функция, но и за всяка една система в организма, включително имунната. Доброто здраве на полезните бактерии в червата означава добро цялостно здраве на нашето тяло. За да подхраним флората на червата ни е добре да наблягаме на някои богати на естествени пробиотици и пребиотици храни. Ето кои са те.

Измити и охладени картофи

Ранните пресни картофи или късните зимни, но измити и охладени картофи, са чудесен източник на пробиотици. Те са богати на устойчива скорбяла, която е природен пребиотик. Тя е неразтворим въглехидрат, който действа много добре на чревните бактерии, защото ги подхранва. Този вид нишесте има свойството да повишава чувствителността към инсулин, което помага за намаляване риска от диабет.

Кефир

Кефирът е братовчед на киселото мляко, само че по-мощен от него в пробиотичен смисъл. Богат е на дрожди и полезни бактерии, които помагат на червата да изграждат здрави и жизнени колонии. Според изследване от 2013 година кефирът може дори да окаже благотворно влияние при алергии и стомашно-чревни проблеми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос към автора преди 5 години
уфффф, а киселото зеле ама по български, а киселото мляко ама по български, а ......
7
0
 
1
 
! Отговори
до Дрисан,- чо преди 5 години
Моя позната като теб всяка сутринкафе с цигара и..заболя от рак на стомаха.Така , че ..умната
6
0
 
9
 
! Отговори
Проидиотик преди 5 години
Ако прочетете повечето статии на здравна тематика в този сайт, неминуемо ще стигнете до извода, че ако не спрете алкохола и цигарите, и веднага не започнете да се тъпчете с треволяци и да се наливате с чайове, и ако продължавате да спите с домашни животни, в крайна сметка ще се заразите с кръгли, плоски или ромбоидни червеи и ще умрете в страшни мъки, вследствие на автомобилна катастрофа, която лесно бихте избегнали, ако редовно си четяхте хороскопа.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чай от мента без захар и без медЧай от зърна/плодове на копър без захар и без мед.
4
0
 
6
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Родното - здравеопазване,...Вреди,...Народа- е, физически - сломен. ,...От, наплив,..От, чумоподобни- щамове ,...Чуждо- тяло,...И, опреснена- храна,...Преопакована,...Яйца,.Сйрене,...От, хосписй,.От, гето,...От, майки,...За- какви, горйва,.И, доброволци,.- Сй- мисли.....
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1В страните, където растат банани, хората казват, че зелените били по-полезни, защото съдържат повече витамини.Не знам дали наистина е така.
2
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Болгарский писатель-диссидент Георгий Марков был убит в 1978 году в Лондоне по требованию Тодора Живкова. Яд и орудия убийства были предоставлены КГБ, а саму операцию провели болгарские секретные службы.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелените банани на много места пише, че за разлика от узрелите водят до силен запек. И аз съм се убедил в това лично.Но винаги когато имам раздразнение или запек хапвам по една "Активия" и всичко се нормализира.