Как да намалите дискомфорта при преяждане?

Изпийте лъжица ябълков оцет
9
Как да намалите дискомфорта при преяждане?
Снимка: istock

Всеки от нас е преяждал поне един-два пъти в живота си, а някои и много по-често. Независимо дали го правим от лакомия или просто от любов към храната, преяждането се случва и на най-добрите, и понякога и на най-стриктните хора по отношение на храненето. Но преяждането носи множество негативни последици за здравето – освен усещането за тежест и дискомфорт, може да доведе до разширяване на стомаха, до стомашно-чревни проблеми, киселини, газове и разбира се, нежелано напълняване.

И все пак, ако това се случи, трябва да приемем, че се е случило и да помислим как да неутрализираме неприятните ефекти от преяждането. Ето няколко начина, които може да ви помогнат:

Спрете, усетите ли, че сте прекалили с храната

Може би си мислите – „Така и така, преядох, нека си хапна още“. Не е добра идея, приятели. Усетите ли, че сте преяли, просто спрете с храната. Много по-лесно е да контролирате теглото си, ако сте преяли на само едно от храненията за деня, отколкото ако преяждате на всички. Специалистът по хранене Шер Пастор съветва да мислим за калориите като за пари. Ако сте похарчили един лев, вие ще сте добре, но ако изхарчите 100 лева, пак и пак, тогава сте фалирали, нали?

Психически трябва да продължите

Най-доброто, което може да направите, след като вече сте преяли, е да продължите напред, без да се самобичувате и обвинявате. Вместо това приемете, че сте човек и че нищо човешко не ви е чуждо. Приемете грешката си и се опитайте да не я повтаряте. Гузната съвест няма да ви се отрази положително, това е сигурно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: диетахраненепреяждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пръцкайте
3
0
 
2
 
! Отговори
Ясъмкон преди 5 години
До 7Благодаря за съвета. В момента изпробвам метода и има невероятен резултат.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не преяждайте. Каква е тая мания в БЪлгария, с толквоа ядне, не знам. Преди не беше така, освен по селските софри. Сега навсякъде, чиния пълна с паржоли, до чиния с кюфтета, а салатата е 500 грама ... И после, зщао сме най-дебелта нация в Европа ...
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една пръдння.