Хигиенни навици след тренировка във фитнеса

Мийте лицето си
6
Хигиенни навици след тренировка във фитнеса
Снимка: istock

Спортните тренировки, с които поддържаме здравето и красивата си фигура, са важна част от нашето ежедневие. За да бъдат пълноценни обаче и да останем здрави и след приключване на физическата активност, е необходимо да се спазват определени хигиенни навици.

Кои са те:

Винаги ходете с чехли или джапанки. Колкото и удобно да се чувствате във фитнеса и съблекалнята, не сте у дома си. Навсякъде в помещението за преобличане има множество бактерии, и най-вече по пода. Колкото и чист да ви изглежда, на повърхността му ви дебнат милиони бактерии и за да се застраховате от неприятни гъбички например, носете винаги вашите чехли или джапанки.

Мийте хубаво ръцете. На публично място, каквото е фитнес салонът, най-добрият начин да спазвате добра лична хигиена е да миете ръцете. Преди тренировка и най-вече след спорт. Уредите, с които сте работили по време на тренировката са покрити с множество невидими бактерии, които полепват по дрехите и най-вече ръцете ви. Затова първата работа е да се преоблечете и измиете хубаво.

Почиствайте постелката за йога или упражнения. След тренировка или йога може да не сте в настроение за почистване, но имайте предвид, че върху постелката ви има много бактерии, както ваши, така и на други хора. Ако имате време, би било добре да я почиствате преди и след тренировка, за да сте сигурни, че няма риск от замърсяване на кожата ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Ъпсурт85264 преди 5 години
Хигиена нулева се едно съм бил с Албена Вулева.
4
1
 
6
 
! Отговори
Мр. Пропър преди 5 години
Мийте си дудите, че хич не е приятна миризмата им, като са запотени.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О.. госпожичке списвачката на вас такава ли ви е хигиената, а пък ние се къпиме след тренировка ,дори и да е в домашни условия...
2
0
 
14
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
най-мръсен е въздуха в затворени помещения , най-чист е въздуха в планината след дъжд и гръмотевици !!!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за да се застраховате от неприятни гъбички например......................защото там ходят доста силиконки, а те що гъбички са навъдили, до като си купят силикона....