9 ползи за здравето от маслото от сандалово дърво

Ускорява зарастването на рани
1
9 ползи за здравето от маслото от сандалово дърво
Снимка: Istock

Етеричното масло от сандалово дърво е богато на различни вещества, полезни за кожата и организма. Маслото от индийско сандалово дърво се счита за най-полезното. Съществуват още две разновидности – хавайско и австралийско сандалово дърво, от които също се извличат етерични масла, като последното няма всички необходими качества, но е най-комерсиално.

От векове маслото от сандалово дърво се използва в аюрведа и народната медицина на много култури по света. Неговите полезни свойства са се доказали във времето.

Антисептични свойства

Етеричното масло от сандалово дърво е много добро антимикробно средство. Подходящо е за външна и вътрешна употреба, тъй като ускорява зарастването на рани по кожата, както и язви в стомашно-чревния тракт. Полезно е и при акне, тъй като потиска бактериалния растеж и намалява гнойните пробиви по кожата.

Противовъзпалителни свойства

Сандаловото дърво съдържа вещества, които имат силен противовъзпалителен ефект върху различни органи и тъкани в организма – мозъка, храносмилателната система, нервната, кръвоносната, отделителната системи. Облекчава инфекции, треска, ухапвания от насекоми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
джапанково масло преди 5 години
Сусамовото олио върши същата работа , даже по-добре и по-евтино .