Как здравословната диета да се превърне в начин на живот?

Яжте храни, които ви засищат
15 мар 2019 22:16, Михаела Лазарова
0
Как здравословната диета да се превърне в начин на живот?
Снимка: Istock

Когато искате да отслабнете, започвате изтощителни диети, орязващи всичките ви любими храни. Подлагате се на това мъчение в името на успеха и стройната мечтана талия. Издържате една, две седмици, може би месец. Но веднага щом се върнете към нормалния си начин на хранене, всичко отива по дяволите. Всичките ви усилия пропадат. Килограмите се връщат, а понякога и в повече.

За да успеете да отслабнете и най-вече да поддържате изваяна фигура е необходимо диетата, която сте избрали, да се превърне в начин на живот, който да следвате неизменно, без срокове и граници, без непосилни лишения, но с разумна мярка.

Кои са стъпките, които ще ви помогнат да следвате диетата, която сте избрали като най-подходяща за вас, и да я превърнете в начин на живот в дългосрочен план?

1. Не се отказвайте от любимите си храни.

Много хора правят грешката да изключат любими храни от менюто си, смятайки ги за вредни. Често под прицела на елиминирането попадат цели групи храни или хранителни вещества като тестените изделия, десертите, въглехидратите, мазнините.

Всъщност, ако ги оставите в менюто си, но в малки количества, това ще ви донесе много повече успехи. Изследвания, проведени от Американската асоциация по диететика установяват, че едно съвсем малко ежедневно лакомство помага за поддържането на усилията в отслабването и постигнатите резултати. Тоталният отказ от любимите храни предизвиква сериозен психически срив, който крие опасност от по-сериозни нарушения в диетата, които я провалят и носят допълнителни килограми, а и рискове за здравето.

2. Яжте храни, които ви засищат.

Ако наблягате на хранителните продукти, които изискват повече време за обработка от храносмилателната система и предполагат отделяне на повече енергия, ще ви е значително по-лесно да следвате диетичния си режим. Колкото повече наблягате на бедните на протеини, мазнини и бавно разграждащи се въглехидрати храни, толкова по-често ще огладнявате. Това пречи на спазването на диетата в дългосрочен план. Няма човек, който да може да се справя с всички предизвикателства в ежедневието на празен стомах. Не и задълго.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари