5 начина да подобрите метаболизма си

Яжте противовъзпалителни храни
19 мар 2019 18:53, Михаела Лазарова
2
5 начина да подобрите метаболизма си
Снимка: istock

Ако се чувствате неенергични и непрекъснато уморени, дрехите ви отесняват необяснимо и непрекъснато ви се яде нещо сладко, метаболизмът ви най-вероятно се е забавил. Някои заболявания също оказват влияние върху метаболизма. При нарушения в метаболитните процеси много често страдат нивата на кръвната захар и инсулина. Отклоненията в тях показват, че организмът се затруднява в обработването на глюкозата, което повишава нивата на инсулин, а това от своя страна е предпоставка за складиране на мастна тъкан вместо освобождаването на енергия.

Как да дадете тласък на метаболизма си? Как да го накарате да се ускори и да върнете отново стройната си фигура и енергичността си?

Ето 5 здравословни начина да успеете:

1. Подбирайте въглехидратите

Не правете грешката да поставяте въглехидратите под общ знаменател. Правете разлика между полезните и вредните, между бързо и бавно разграждащите се. Не ги премахвайте от менюто си, защото тялото ви има истинска нужда от тях. Просто не приемайте от вредните бързо разграждащи се и наситени с рафинирани захари въглехидратни десерти, тестени изделия и лакомства. Наблегнете на зеленчуците и бъдете по-внимателни с количеството плодове без да ги изключвате.

2. Яжте истински продукти

Какво се има предвид тук? Да консумирате само истински храни, които не са преработени, пакетирани или трансформирани по някакъв начин. Това са плодове, зеленчуци, меса, риба, зърнени храни, ядки. Всичко онова, което е претърпяло някаква обработка, различна от вашата подготовка за консумация, не трябва да влиза в менюто ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И кое в статията е глупост от гледна точка на биохимията?
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая статия е абсолютна глупост от гледна точка на биохимията!

Идеи за маникюр с 3D декорации
Идеи за маникюр с 3D декорации

Идеи за маникюр с 3D декорации

5 вкусни напитки за плосък корем
5 вкусни напитки за плосък корем

5 вкусни напитки за плосък корем