За какво е полезна хималайската сол?

Облекчава тежестта в краката
19 мар 2019 20:40, Михаела Лазарова
15
За какво е полезна хималайската сол?
Снимка: Istock

Розовата хималайска сол несъмнено е една от най-популярните в последно време. Въпреки че много хора смятат полезните ѝ свойства за пресилени и съмнителни, тя заслужава специално място на трапезата като заместител на традиционната готварска сол, богата предимно на натрий.

Ползите от хималайската сол надхвърлят нейните стандартни употреби. Тя помага в разкрасяването, подмладяването на кожата, отпускането и релаксацията. Можете да я добавите във ваната си, да си направите маска за лице или коса с нея, да накиснете уморените си крака.

Какво представлява хималайската сол?

Извлича се от Хималаите в частта им откъм Пакистан. Тя е натурално розова и рядко се налага допълнително оцветяване. Цветът си хималайската сол дължи на богатото наличие на широка гама микроелементи, най-вече магнезий и калий.

Освен че богатството на тези важни минерали прави хималайската сол полезна в контрола на кръвното налягане, тя има и други ползи за здравето и красотата.

Облекчава тежестта в краката

Направете си баня за крака с хималайска сол. Тя ще помогне на кожата да запази влагата вътре в клетките, което прави усвояването на минералите по-качествено. Ако желаете можете да добавите магнезиеви люспи към горещата вана с хималайска сол. Това ще направи усвояването на елементите още по-добро.

Направете си освежаващ спрей за лице

Откраднете си малки моменти на свежест и блаженство благодарение на хималайската сол. В подходяща бутилка с дозатор за спрей смесете 1 с. л. хималайска сол с 1 ч. л. лавандулово масло, мента или евкалипт. Долейте шишето с вода. Разклатете и завийте капачката. Можете да се спасите от лятната жега с помощта на този спрей.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
спиро преди 5 години
Много добре топи леда по тротоарите.
10
2
 
13
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Хималайската сол е изключително полезна със следните достойнства:- осолява храната ви малко по-зле от нашата готварска сол.- съдържа натрий - изключително полезна съставка за човека! На нашата обикновена сол и викат по химично му натриев хлорид! Не знам защо!- струва около 7-8 пъти повече от нашата. Явно има защо!- да прекаляваш с хималайска сол е по-полезно - инфаркта е същият, но в по-духовно извисена чакра.!
9
4
 
8
 
! Отговори
асдя преди 5 години
Хималайската сол с нищо не е полезна а по-скоро вредна.За разлика от нормалната сол в магазина тя не съдържа ЙОД.Залитането към хималайска сол е предпоставка за развиване на гуша, забавя се умственото, физическото и половото развитие на децата.За бременните са възможни и по-тежки последици.Но няма страшно, то и без това у нас се продава само фалшива хималайска сол - боядисана...
8
1
 
2
 
! Отговори
ss преди 5 години
До Анонимен 1 ..... за далак, за мерак
7
1
 
14
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Полезна е да си напълните бъбреците и жлъчката с камъни от неразтворими минерали - хималайската сол е каменна сол и се дава да я *** гoвeдата и oвцете, защото живеят кратко и нямат време да образуват и натрупат бъбречни и жлъчни камъни.Хората трябва да ядат морска сол, защото:1. е 100% разтворима2. съдържа микроелементи от водата в морето
6
1
 
23
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Полезна е най вече за търговците
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШАШМА! Пакистан не граничи с Хималаите! Така че солта не може да е хималайскаТова е чист търговски трик
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без да съм специализирал кристалография или химия на бои, защо ли си мисля, че калия и магнезия не са отговорни за цвета й. Много хора твърдят, че наличието на железни соли е причината. Не знам, с тези нанотехнологии, какви ли не лафове изкарват само и само да ти пробутат нещо на петорна цена. Каква ли ще е причината s-елементи като калий и магнезий да дадат цветни неорганични съединения в хималайската сол, но не и в морската?
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, толкова хималайска сол продават, че сигурно скоро там няма да има осемхилядници.
2
2
 
11
 
! Отговори
хималайка преди 5 години
Както е добре известно, хималайската сол се използва за осоляване на хималайска риба, която се лови в хималайското море.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекува кариеси, рак на гърдата, рак на маточната шийка, слепота, късогледство, дългогледство, енергиен фаншои баланс, развалени чарки и прочие.Само за 4.99 лева в нмагазина до вас!