Как стресът влияе на кожата?

Формата на лицето може да се „промени“
21 мар 2019 15:08, Михаела Лазарова
0
Как стресът влияе на кожата?
Снимка: istock

Как се грижите за кожата си? Ежедневно почистване, нанасяне на кремове, маски, масажи и т. н. От всичко това нашата кожа се нуждае, но не забравяме ли още нещо? Това, за което би ни благодарила е да се научим да управляваме тревожността и стреса в ежедневието си. Забравяме за тях, а те могат много да влошат състоянието на кожата. Как?

По-бавно зарастване на рани

Малка доза стрес има положителен ефект върху тялото ни, защото ни държи фокусирани. Но в забързаното ежедневие тази малка доза често преминава границите. Тревожността и хроничният стрес оказват влияние върху имунната система, което ни прави по-податливи на кожни инфекции. Също така, стресът може да е причина за по-бавното възстановяване на кожата от рани. Той забавя процеса на оздравяване, като отслабва нейната защита.

Кожата ви е суха, червена, лющи се

Ако имате някои от тези кожни неразположения не само през зимните месеци, може би е време да намалите стреса. Високите нива на тревожност могат да окажат влияние върху естествените запаси от влага на кожата. Това може да се отрази на синтеза на хиалуронова киселина, което причинява сухота, споделят дерматолози. Също така стресът и тревожността могат да влошат състоянието на хора, страдащи от екзема.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: кожабръчкиекзема
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари