5 комбинации от храни за плосък корем

Коремните мазнини се свалят трудно
31 мар 2019 12:45, Михаела Лазарова
2
5 комбинации от храни за плосък корем
Снимка: istock

Едни от най-трудните за редуциране мазнини са тези в областта на талията. Без редовна физическа активност и упражнения, няма как да стопим коремчето. Но храненето е не по-малко важно. Затова споделяме 5 комбинации от храни, които могат да спомогнат да се разделите с излишните мазнини по-бързо.

Извара/скир, горски плодове и бадеми

Когато искате да отслабнете е важно да добавите към менюто си качествен протеин, като нискомаслена извара или исландския млечен продукт с почти никакви мазнини, наречен скир (повече за него може да прочетете тук). Протеините ни дават енергия, ситост.

Също така, протеините с бавно усвояване, ни осигуряват аминокиселината триптофан, която ни помага да спим добре, успокоява ума. Към изварата или скира не забравяйте да добавите горски плодове и сурови или печени бадеми, но без сол. Те са богати на антиоксиданти и също спомагат за елиминирането на излишните мазнини.

Листни зеленчуци с авокадо

Зелените листни зеленчуци като спанак, зеле кейл, маруля, имат ниско съдържание на калории и са чудесни за вашето коремче, защото му осигуряват фибри, подобряващи храносмилането. Освен това осигуряват и важни хранителни вещества като калций, който е важен за топенето на излишните мазнини.

От друга страна, има добри мазнини като авокадото, които ни осигуряват енергия, ситост и спомагат за изгарянето на излишните такива. Ето защо не пропускайте да си приготвите здравословна салата със зелени листни зеленчуци и авокадо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересувам вибрационен или силиконов (за потене) колан да си взема за корема? Това с храната е много важно, но по-пълна комбинация от медоти, ми се струва, че ще донесе по - голям ефект.