Не е само от пролетта: Защо изпитвате умора?

Причини за неразположенията
1 апр 2019 18:50, Иванка Гъркова
4
Не е само от пролетта: Защо изпитвате умора?
Снимка: pexels.com

Пролетта вече е тук и температурите постепенно се покачват. Тази неделя страната ни премина към лятно часово време. За много хора смяната на сезоните и превъртането на стрелките с час напред е основната причина за повишена сънливост и отпадналост.

Новият сезон се слави с това, че носи умора, но ако тя продължава по-дълго, трябва да вземете мерки, защото може да е продиктувана от сериозен проблем. Ако сте си легнали рано, но се будите с главоболие и едвам отлепяте глава от възглавницата, ако изпитвате затруднения в извършването на ежедневните си дейности и ви липсва концентрация, ако се прозявате и нямате желание за разходка на чист въздух, то със сигурност страдате от нещо повече от пролетна умора.

Представяме ви 6 възможни причини за тези неразположения:

1. Заседнал начин на живот

Обикновено през зимата на тялото му липсва движение и със затопляне на времето това трябва да се промени, ако иска човек да се чувства добре. "Заседналият начин на живот влияе отрицателно не само на енергийно ниво. Той може да влоши здравето ви, ето защо препоръчваме физически упражнения и диета“, коментира пред Live Strong физиотерапевтът и специалистът по физикална терапия Скот Вайс. Той е категоричен, че човек трябва да поддържа някаква физическа активност по всяко време на годината. Дори и да не излиза от вкъщи с дни и да яде вредни храни, му трябва съвсем малко мотивация да се промени и да започне по-здравословен начин на живот.

За да имате повече енергия през деня, може да започнете с няколко прости сутрешни упражнения вкъщи, лек крос в парка или просто да ходите повече пеша. Колкото повече се движите, толкова по-малко умора ще изпитвате.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От живото, от стрес, от съдбата. На некой дава, а за некой-чукове, чукове.
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уморихме се от Промяната на фаTмак румен радев! Оставка!
1
2
 
4
 
! Отговори
Жечка Халката преди 5 години
Аз кат цъфни черешата в двора *** водят по поля и градини да ми садят пиперо