10 здравословни ползи от протеините

Ускоряват метаболизма
1
10 здравословни ползи от протеините
Снимка: istock

Всеки вид хранителни вещества са важни за здравето и правилното функциониране на тялото. Протеините са есенциален градивен елемент в нашите клетки. Консумацията на протеини е задължителна, за да могат клетките да се делят нормално и да изпълняват функциите си. Проучванията показват, че диетата с високо съдържание на полезни животински и растителни протеини оказва благотворно влияние върху загубата на излишно тегло и поддържането на здрава мускулатура.

Кои са причините, заради които си заслужава да наблягате на полезните протеини в ежедневието си?

1. Намаляват апетита и поддържат енергията.

И трите макронутриента – въглехидрати, протеини и мазнини, оказват различно влияние върху организма. Всеки има своята специфична функция. Изследванията сочат, че сред всички тях протеините имат най-засищащо влияние. Те поддържат нивата на енергията и кръвната захар в оптимални граници, което предотвратява резки огладнявания и колебания в енергийните нива.

2. Увеличава масата и силата на мускулите.

Без значение дали тренирате усилено или не, при консумация на протеини неминуемо мускулната ви маса ще се подсили. Ако комбинирате хранителния си режим с подходящи упражнения, ще успеете да изваете красиви форми.

3. Полезни са за костите.

Животинските протеини имат много добри ползи за здравето на костната система, хрущялите, ставите и сухожилията. Консумацията на полезни животински протеини помага за намаляване риска от остеопороза, остеохондроза и артроза с напредване на възрастта, тъй като протеините подхранват опорно-двигателния апарат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари