Кои подправки подобряват настроението?

Те могат да окажат положително влияние и върху нашите емоции
10 апр 2019 01:30, Михаела Лазарова
6
Кои подправки подобряват настроението?
Снимка: istock

Обичате ли фенел (див копър)? С него супите, ястията и салатите стават по-вкусни и богати на аромати. Всекидневно използваме различни подправки, които добавят повече цвят, интересни нотки и спомени. Всяка една от тях оказва влияние върху нашето здравословно състояние.

Някои детоксикират черния дроб, други подобряват метаболизма, облекчават стомашните неразположения. Оказва се, подправките могат да окажат положително влияние и върху нашите емоции.

Така например, ароматната канела подобрява настроението ни, ванилията ни кани за интимни ласки. В следващите редове ще видите още няколко подправки, с които да постигнете повече баланс.

Асафетида

Чували ли сте за асафетида? Това е изсушена смола, която се получава от коренището на многогодишното тревисто растение Ferula asafoetida. Тази интересна подправка се използва широко в индийската кухня.

С нея може да овкусявате елда, ориз, зеле, карфиол. Консумацията ѝ ни помага да бъдем по-внимателни и спокойни, за нормализиране на комуникацията. Асафетида е много полезна за младостта на кожата.

Джинджифил

Чудесна подправка, която не само подобрява метаболизма и облекчава коремните болки, гаденето, но помага да издържим на трудностите. Ако имате дефицит на енергия, направете си чай от джинджифил. Той облекчава умората след физически и психически стрес, също така повишава смелостта, решителността.

Куркума

Куркумата е подправка с множество ползи за здравето. Тя намалява риска от възпаления, подобрява имунитета, намалява риска от развитие на ракови клетки, подобрява метаболизма и други. Добавяйки я редовно към ястията си, тя ще ни помогне да можем да взимаме адекватни решения, да сме по-спокойни при разрешаване на проблемите. Куркумата стабилизира психиката, помага да се противопоставим на стреса.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
11
 
! Отговори
Йоанко козел преди 5 години
Всички подправки подобряват настроението на...продавачите им ! Независимо колко фалшиви са!Забелязвате ли колко усилено в последните години се рекламират и предлагат подправки , едно от друга по-екзотични ?! Във всички кулинарни предавания се леят подправки в промишлени количества!Така се формира вкус-бавно и прогресивно,но пък бързо и прогресивно се произвеждат хранителни бokлyцu ,които без подправки нямат никакъв вкус и хранителни качества!Така че свиквайте с подправките т.е. с ***!
2
2
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
В Кривунделово постоянно употребяваме куркума,асафетида и...джинджжифил,защото още дядо ми и баба ми са ги...ползвали.Аз от тях ги знам и сега ги...ползвам непрекъснато и ходя весел и...засмян.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жожобата със сигурност подобрява настроението.