6 от най-полезните плодове за здраво сърце

Хапвайте банани, авокадо...
15 апр 2019 14:42, Михаела Лазарова
5
6 от най-полезните плодове за здраво сърце
Снимка: istock

Сърцето е един от най-важните органи в човешкото тяло. Докато ние си почиваме, то не спира да работи. Дали се грижим достатъчно за неговото здраве? Редовната спортна активност, поддържането на здравословно тегло, консумацията на повече здравословни храни са само част от малките стъпки, с които можем да го предпазим от сърдечни заболявания.

В менюто ни всекидневно трябва да има полезни мазнини, протеини, въглехидрати, но и сочни плодове.

Вижте кои са едни от най-полезните, за които сърцето ще ви благодари.

Горски плодове

Ягоди, боровинки, къпини, малини, червени боровинки, всички те ни осигуряват антиоксиданти и витамин С, които ни помагат да се борим със стреса и свободните радикали. Съдържат малко калории и захар, но добри количества фибри, които намаляват риска от запек.

Консумацията на къпини, които са богати на полифеноли, може да предотврати развитието на сърдечносъдови заболявания и дори рак. Вкусните плодове ни осигуряват и желязо, калций и витамин А.

Сините боровинки съдържат съединения, които спомагат за разширяване на артериите, което благоприятства кръвообращението.

Консумацията на ягоди ни доставя добри количества витамин С, но и фолиева киселина, която също защитава сърцето. Подобно на боровинките, те съдържат съединения, които благоприятстват състоянието на артериите.

Разбира се не забравяйте и за останалите горски плодове, които регулират нивата на добрия холестерол.

Авокадо

Добавете авокадо към дневното си меню, не само когато искате да отслабнете, но и за да защитите здравето на сърцето си. American Heart Association информира, че според изследвания, редовната консумация на авокадо може да коригира нивата на лошия холестерол. Тъй като плодът е калоричен, внимавайте с количеството, което консумирате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Istericka
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ще умра, но няма да тежа на хората около мен, да им мрънкам, че не съм добре, да търся и да разчитам на помощ. Умният човек умее първо да е самостоятелен, да се грижи за себе си, да е по-малко уязвим от ежедневни предвидими обстоятелства.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И здравословно да живеете, пак ще умрете............спокойно!!!