6 ползи от спорта за женското здраве

Намалява стреса, тревожността и подобрява психичното здраве
21 апр 2019 14:51, Михаела Лазарова
1
6 ползи от спорта за женското здраве
Снимка: istock

Повишено либидо, усещане за красота, вътрешен баланс... Това са три неща, които всяка жена би искала да има във всеки един ден. Много са факторите, от които зависят те, единият от които е редовната физическа активност. Ползите от спорта за женското здраве са редица. Например, намалява риска от появата на остеопороза, подобрява храносмилането, репродуктивното здраве, както и:

За укрепване на мускулите

Знаем че редовната физическа активност, спомага за изграждането на мускулна маса. С напредване на възрастта, тялото ни губи мускулна маса. Ето защо е важно да спортуваме редовно, за да поддържаме и мускулите си в добра форма. Увеличаването на мускулната маса, спомага за поддържането на добър метаболизъм, подобрява издръжливостта и изглеждаме по-стегнати и оформени.

Подобрява състоянието на косата и кожата

Редовната физическа активност подобрява кръвообращението. Това от своя страна спомага до всяка част на тялото да достигат достатъчно кислород и хранителни вещества. По този начин се подобрява състоянието на кожата и косата. Според проучвания, спортът може да помогне да регулираме по естествен път хормоналните колебания, причиняващи появата на акне. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 4 години
;-))))
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако една жена спортува, може и да докара спортно секси тяло. Тогава ще има достатъчно кандидати за секс, че да може да избира по - качествените. Така ще има качествен секс и стреса, тревожността и психичното здраве вече няма да са проблем. Има едно НО, обаче. Ако е маструбат от ранна детска възраст, няма да може да изпитва влагалищен оргазъм и кандидатите ще изчезват по - бързо и от дим на силен вятър. И пак се връщаме към емоционалното гъчене, плача, депресиите и мъжемразството...